- De virket så lykkelige sammen

Nabo møtte nylig professor Geir Høgsnes (58) og kona (40).

FUNNET FORGIFTET: Professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, Geir Høgsnes, ble onsdag funnet død sammen med sin kinesiske kone (40). Kona etterlot seg et avskjedsbrev. Her er han fotografert på Instituttet for Journalistikk i Fredrikstad. Foto: Vidar Knai / SCANPIX
FUNNET FORGIFTET: Professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, Geir Høgsnes, ble onsdag funnet død sammen med sin kinesiske kone (40). Kona etterlot seg et avskjedsbrev. Her er han fotografert på Instituttet for Journalistikk i Fredrikstad. Foto: Vidar Knai / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no:) Onsdag ble sosiologiprofessor Geir Høgsnes og hans kinesiske kone (40) funnet døde i senga i parets leilighet på Uranienborg i Oslo.

Ifølge politiet er det mest sannsynlig at kona, som etterlot seg et avskjedsbrev på kinesisk, forgiftet seg selv og sin mann.

Nabo Madeleine Garman (43) har bodd i bygården i Holtegata 10 i over ti år, og har bare godt å si om professoren.

- Han var utrolig sympatisk, veldig medmenneskelig og alltid vennlig, sier Garman til Dagbladet.

Gikk hånd i hånd
Høgsnes giftet seg med 40-åringen i Kina for bare tre måneder siden. Kona kom til Norge i mai. Nabo Garman møtte den kinesiske kvinnen et par ganger.

- Rett etter 17. mai møtte jeg dem sammen på vei ut. De gikk hånd i hånd, og begge smilte og hilste. De virket så lykkelige sammen, sier hun.

Hun beskriver kona som en søt dame med kinesisk utseende og langt, mørkt hår.

- De var et pent par, sier hun.

- Tragisk
Hele nabolaget er nå i sjokk over de mystiske dødsfallene.

MYSTISK: Politiet frykter at de aldri får svar på om Geir Høgsnes ble drept av sin kone. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MYSTISK: Politiet frykter at de aldri får svar på om Geir Høgsnes ble drept av sin kone. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Jeg er helt vantro, for dette er helt uforståelig og tragisk. Han var en nabo jeg alltid kunne banke på til, og som alltid virket oppriktig interessert i hvordan naboene hadde det, sier Madeleine Garman.

Det norske konsulatet i Shanghai opplyser til Dagbladet at verken konsulatet der, i Guangzhou eller ambassaden i Beijing har vigselsrett. Den norske sjømannskirken har heller ingen tilstedeværelse i Kina.

Derfor har paret trolig giftet seg i kvinnens hjemprovins i Kina.

Geir Høgsnes etterlater seg en datter og en sønn fra sitt forrige ekteskap. Via dette ekteskapet, med en nå 58-årig kvinne, var han stefar for en av Norges mest profilerte komikere.

Hadde bryllupsfest
17. mai holdt Høgsnes og kona bryllupsfest for sine norske venner på Olsen Café på Frogner i Oslo. Høgsnes spanderte kyllinggryte og en øl på alle gjestene.

Eieren av Olsen Café, Zia Ul-Haq, sier Høgsnes var stamgjest på kaféen.

- Jeg så også kona hans der et par ganger, forteller Ul-Haq.

SJOKK: Naboene i Holtegata beskriver Høgsnes som en svært vennlig og medmenneskelig mann. Her er en krimtekniker på vei inn i leiligheten. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SJOKK: Naboene i Holtegata beskriver Høgsnes som en svært vennlig og medmenneskelig mann. Her er en krimtekniker på vei inn i leiligheten. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer