Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De visste hvem som sto bak attentat-forsøkene

SØRUMSAND (Dagbladet): Ekteparet Kristian Magnus og Marie Orderud skal ha vært sikre på hvem som sto bak attentatforsøkene mot datteren Anne Orderud Paust og hennes mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet snakket i går med venner av ekteparet. De forteller at Kristian Magnus (81) og Marie (84) Orderud var overbevist om at de visste hvem som var ansvarlig for attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og Per Paust i Oslo i fjor sommer.

Tidligere denne uka bekreftet venner av ekteparet det samme overfor Romerikes Blad.

Bekymret


- De visste hvem som sto bak. Til meg kom de aldri med noen konkrete navn, men de ga aldri uttrykk for å leve i frykt. Selv om de var bekymret, trodde de ikke at den eller de som kom med truslene ville finne på å gjøre noe slikt, sier en av vennene til Dagbladet.

Kristian Magnus Orderud hadde også sine teorier om hvem som kom med drapstrusler mot ham, etter at 81-åringen uttalte seg i media om attentatforsøkene i fjor sommer.

- Dette er ukjent for meg, kommenterer politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt.

Gode spor


Men etter det Dagbladet erfarer, har etterforskerne i Oslo og på Romerike en sterk mistanke om hvem som kom med truslene. De har også gode spor i jakten på den eller de som sto bak attentatforsøkene.

I dag er det en uke siden Kristian Magnus og Marie Orderud og Anne Orderud Paust ble funnet skutt og drept i den moderne kårboligen i Sørumsand i Akershus. Politiet håper at kriminalteknikerne har funnet spor som kan avsløre den kaldblodige morderen.

Avisene tatt inn


- Teknikerne vil komme tilbake på mandag. De bruker helga på de første analysene, men de må tilbake til åstedet for å jobbe videre, opplyser lensmann Harald Kopperud i Sørum.

Politiet er fremdeles ikke sikre på det eksakte drapstidspunktet. De er heller ikke sikre på når Anne Orderud Paust kom på besøk til foreldrene sine. Siste sikre livstegn ved kårboligen var ved 15-tida fredag før pinse.

Men etter det Dagbladet erfarer, var ettermiddagsavisene tatt inn fra postkassa til ekteparet Orderud. Lokalavisene skal være hos abonnentene seinest klokka 17.00. Lørdagsavisene lå imidlertid fremdeles i postkassa da politiet kom til boligen.

Etterlyser vitner


Politiet etterlyser fremdeles vitner, som kan ha sett eller hørt noe ved kårboligen fredag og lørdag. Blant annet ble det holdt fest i nabolaget natt til lørdag, og flere drosjer, med passasjerer, skal ha passert i området. Ett vitne skal ha sett en skygge ved boligen tidlig natt til lørdag, men politiet utelukker ikke at det er én av festdeltakerne vitnet har sett.

Politiadvokat Tom Danielson bekrefter overfor Dagbladet at de om kort tid vil gå ut med en etterlysning av biler.

- Det er framgang i etterforskningen, konstaterer Danielson.