Hjalp forvirret sel i Skien

De voksne så på - Peder tok grep

Selungen var på vei mot rådhuset i Skien da Peder brettet opp ermene og hjalp den tilbake i vannet.

PÅ AVVEIE: Da 13 år gamle Peder fikk øye på en sel på land i Skien sentrum tok han affære. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

13 år gamle Peder Wikheim Aas var på tur med mamma og besteforeldrene, da de så at mange hadde samlet seg ved laksetrappa i Skien sentrum søndag.

En selunge hadde forvillet seg opp av vannet.

Familien så at noen filmet selen, mens andre ringte etter hjelp. De gikk videre på kafé i tro om at selen snart ville bli hjulpet tilbake til sitt naturlige habitat.

Da de skulle dra hjem igjen en times tid seinere, var den fortsatt på land - og i retning rådhuset, forteller Peder. Det var da han tok saken - og selen - i egne hender.

Lokalavisa Varden omtalte saken først.

Hjalp selen tilbake i vannet

- Den så kjemperedd ut. Jeg synes det var trist å se at så mange ville ta bilder av den. Folk må jo klare å gjøre noe når ting står på spill, sier Peder til Dagbladet.

Mens mormor dirigerte trafikken ved veien der selungen befant seg, gikk 13-åringen bort for å løfte selen opp. Etter litt biting og sprelling fikk han godt tak rundt selen, og bar den bort til vannkanten før han slapp den uti vannet.

Mamma Janne Wikheim Aas legger til at flere av «tilskuerne» ringte til både Viltnemnda, politiet og Dyrebeskyttelsen. Det var sønnen som først reagerte på at ingen tok affære selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.