- De voldtok meg med hendene

CBS-reporteren Lara Logan ble angrepet og utsatt for seksuelt angrep i 40 minutter av 200-300 menn på Tahrir-plassen i Kairo. Nå snakker hun ut.

RETT FØR ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av teamet og ble angrepet og utsatt for seksuelle overgrep av 200-300 menn på Tahrir-plassen i Kairo. Foto: Reuters/CBS News/Scanpix
RETT FØR ANGREPET: Dette bildet ble tatt rett før Lara Logan ble skilt fra resten av teamet og ble angrepet og utsatt for seksuelle overgrep av 200-300 menn på Tahrir-plassen i Kairo. Foto: Reuters/CBS News/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): CBS-reporter Lara Logan trodde hun skulle dø på Tahrir-plassen i Kairo da hun ble angrepet og utsatt for seksuelle overgrep, skriver The New York Times.

Logan var på Tahrir-plassen for å levere en sak til nyhetsmagasinet «60 Minutes» på samme kveld som Hosni Mubaraks regime falt, da den gode seiersstemningen gikk over til å bli truende.

- Alt gikk galt - Det var plutselig et øyeblikk da alt gikk galt, sier Logan til The New York Times.

Mens kameramannen Richard Butler byttet batteri, hørte egyptiske journalistkollegaer som var sammen med dem folk i nærheten snakke om at de ønsket å ta av Logan buksene.

- De lokale journalistene sa at vi måtte komme oss bort. Det var bokstavlig talt da de gikk til angrep på meg, sier Logan i sitt første intervju siden angrepet.

Logan ble dramatisk revet bort fra Butler, produsenten Max McClellan og livvakten hun hadde sammen med seg av en gruppe menn som rev av henne klærne, trakasserte og banket henne opp.

- Voldtok meg med hendene Logan anslår at angrepet varte i rundt 40 minutter og at mellom 200 og 300 menn var involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer