De yngste mangler fortsatt barnehage

Bare 74 prosent dekning for de aller minste.

STADIG FLERE: Svært mange norske barn tilbringer hverdagen i barnehage. Her er det barn i Sognsveien barnehage i Oslo som leker i klatrestativet. Foto: Heiko Junge/Scanpix
STADIG FLERE: Svært mange norske barn tilbringer hverdagen i barnehage. Her er det barn i Sognsveien barnehage i Oslo som leker i klatrestativet. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag presenterte Statistisk sentralbyrå barnehagestatistikkene for i fjor.Tallene viser at det fortsatt mangler barnehageplasser her i Norge - særlig for de minste.Ved utgangen av 2008 var dekningsgraden for de aller minste på 74,7 prosent. Det er en økning på 5,5 prosentpoeng fra året før. Men det mangler altså fortsatt 15 prosent før alle 1-2-åringene får tilbud om barnehageplass.

Da må man også ta med i betraktningen at ikke alle barn faktisk ønsker barnehageplass.Økningen er størst i Hordaland, som hadde 18000 flere barn i barnehage i 2008 enn i 2007.

I Finnmark var det en reduksjon på antall barnehagebarn.For barn i aldersgruppen 3-5 år er dekningsgraden nå 95,6 prosent. Det er en økning på 1,3 prosentpoeng fra året før. Det betyr at nesten 96 prosent av alle norske 3-5-åringer  går i barnehage.I midten av desember var det 12400 flere barn i barnehage enn året før.

Samtidig ble det nesten 6000 flere barnehageansatte ved utgangen av 2008 i forhold til året før.Regjeringens mål er full barnehagedekning.Likevel viser kunnskapsdepartementets egne tall at det ved utgangen av 2008 sto 2415 barn i barnehagekø i Norge. Flest i Oslo - der sto 1048 barn i kø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer