- Deadline 26. februar

Den amerikanske journalisten Jill Carroll vil bli henrettet 26. februar dersom USA ikke innfrir kidnappernes krav om løslatelse av alle kvinnelige fanger i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det opplyste kilder som står kidnapperne nær, til en kuwaitiske tv-kanal fredag, melder CNN. Ifølge lederen av tv-kanalen hevder kidnapperne de vil følge «den rettferdig loven» ved å drepe journalisten.

Den 28 år gamle frilansjournalisten ble kidnappet 7. januar i Baghdad. Hennes irakiske tolk ble drept i kidnappingen, mens sjåføren klarte å flykte.

Ifølge kidnapperne befinner kvinnen seg i et hjem i Baghdad der hun lever med en gruppe kvinner og tar del i husoppgavene. På en video som ble vist på den kuwaitiske tv-kanalen torsdag, forteller Carroll at hun er i fin form, men ber USA om å imøtegå kidnappernes krav så raskt som mulig.

- Jeg er her, jeg er like hel. Men vær så snill, gjør som kidnapperne ber dere om, sa Carroll på videoen, den tredje i rekken.

De to første videoene, der Carroll fremstår gråtende og svært opprørt, ble publisert på Al-Jazeera i januar.

USA har siden kidnappingen frigitt fem kvinnelige fanger. Myndighetene hevder imidlertid at løslatelsene ikke har sammenheng med kidnappingen av den amerikanske journalisten og kravene fra kidnaperne. Fire andre kvinner sitter fremdeles i amerikanernes varetekt.

15 DAGER IGJEN: Kidnappere truer med å drepe den amerikanske journalisten Jill Carroll dersom kravet om at alle kvinnelige irakiske fanger skal løslates, ikke innfris. Det siste året har det vært svært mange kidnappinger i Baghdad, for tiden referert til som «verdens farligste by».