Dean og Sheen vil kaste Bush

Den demokratiske presidentkandidaten Howard Dean får full støtte av Martin «Presidenten» Sheen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg vil ta mitt USA tilbake, tordner Howard Dean fra scenen, og publikum i Los Angeles jubler.

- Under Bush har USA mistet anstendigheten og respekten i verden. I tillegg til tre millioner arbeidsplasser. Jeg er så lei av å bli løyet for av Bush & co. Jeg vil gjenreise integriteten i Det hvite hus - og i USA.

Kur mot Bush

I går morges norsk tid sendte Howard Dean president George Bush verbalt tilbake fra togstasjonen i Los Angeles til Crawford i Texas på enveisbillett. Det er den eneste veien legen og tidligere guvernør i delstaten Vermont ser for Bush.

Presidentkandidaten, som først ble ansett som en outsider i kampen om Det hvite hus, har på rekordtid samlet inn mer valgkampmidler enn noen annen demokrat-kandidat.

Den karismatiske hovedpersonen selv er offensiv og holder et tempo som alle de andre kandidatene misunner ham.

Dean holder på grunnverdiene i det demokratiske partiet, og er krystallklar motstander av Bush.

- Å forsvare USA er mer enn å ha militær styrke. Det innebærer også å ha høy moral, understreker Dean.

Demokratene har tradisjonelt hatt solid grep om California, men de siste meningsmålingene er lite hyggelig lesning for partiet. Etter showet for flere hundre støttespillere i Los Angeles, understreket Howard Dean hvor viktig det er for demokratene ikke å miste guvernør Gray Davis.

- Det er svært uheldig for demokratene hvis California får en republikaner som guvernør, sier Howard Dean til Dagbladet.

- Arnold gjennomskues

Den politisk aktive skuespilleren Martin Sheen, som også har hovedrollen i TV-serien «Presidenten» på NRK, er nå en av Howard Deans sterkeste støttespillere. Han tror også guvernør Gray Davis kan vinne.

- Jeg er optimist. Mye kan skje her i løpet av ei uke. Arnold er ikke en som tjener samfunnet, og folk vil forhåpentligvis gjennomskue hans retorikk og våkne opp. Jeg tror stemningen snur, sier Sheen til Dagbladet.

Hastverk

Gray Davis og demokratene har i så fall hastverk.

I går offentliggjorde Los Angeles Times en meningsmåling hvor hele 56 prosent var for å vrake Gray Davis. Hele 40 prosent av velgerne vil ifølge målingen at republikaneren Arnold Schwarzenegger skal ta over guvernørjobben, mens demokratenes kandidat, Cruz Bustamante, får 32 prosent.

- Hele forsøket på å vrake Gray Davis er et desperat grep fra Det hvite hus for å vinne California. Republikanerne skjønner de vil ha et problem med Florida ved neste valg, og California er svært attraktivt med 54 valgstemmer, sier Martin Sheen.

KLAR TALE: - Jeg vil ta mitt USA tilbake, og gjenreise vårt lands respekt i verden, sier den demokratiske presidentkandidaten, Howard Dean (54). <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
AKTIV : Skuespiller Martin Sheen slåss for Dean som president.