Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Debatten fram mot valget blir mer spisset og mer intens

Statsminister Jens Stoltenberg forventer en tøffere tone når han skal kjempe om velgerne mot Siv og Erna.

LANDSSTYREMØTE: Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem som skal tale når Arbeiderpartiet i dag holder landsstyremøte i Samfunnssalen. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
LANDSSTYREMØTE: Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem som skal tale når Arbeiderpartiet i dag holder landsstyremøte i Samfunnssalen. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) går i dag på talerstolen foran Arbeiderpartiets landsstyre for å redegjøre for hvordan han ser «den politiske situasjonen».

Tidligere i dag presenterte Høyre programmet de håper skal sikre borgerlig inntog i regjeringskontorene og fire år de kan bruke til å farge Norge blått.

Sikker på valgseier I helga som var gjorde KrF-leder Knut Arild Hareide det klart at han ikke bare vil støtte en regjering med Frp, han åpner også for å regjere sammen med partiet som hans forgjengere ikke ville ta i. Fra før har Venstre også åpnet døra på gløtt for Siv Jensen.

En høyreside som synes stadig mer harmonisk og innstilt på regjeringsmakt, er trusselen Stoltenberg må møte foran sine egne i dag.

- Jeg er glad for å se dere her i dag, for det er ett år til valget. Et valg vi skal vinne, åpnet Stoltenberg.

Først gjorde han det klart at Ap ikke kan vinne valget på det de har gjort, men det de skal gjøre. Han tok seg likevel tid til en skryterunde av det Ap har fått til i regjering:

Han skrøt av den høye sysselsettingen, særlig i privat sektor. Han skrøt av full barnehagedekning, der mye av æren riktignok kan tilskrives SV. Og han skrøt av satsingen i skolepolitikken og investeringen i vei og bane.

- Jeg spør ikke om vi ikke har gjort feil. Det har vi. Jeg spør heller ikke om alt er perfekt i Norge, for det er det ikke. Det jeg spør om, er om vi kan se velgerne i øynene og si at vi er på rett vei. Og det kan vi, sa Stoltenberg.

- Norge er på rett vei, og vi tar Norge videre.

- Mye fungerer ikke Stoltenberg brukte også mye tid på å nyansere bildet av det norske helsevesenet. Det stormer rundt helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, som har mye å svare for blant annet etter VG-avsløringen om ansatte-rotet på Ahus, som kan ha ført til at menneskeliv har gått tapt.

Statsministeren var klar på at det med rette er fokus på det som ikke fungere i helsevesenet.

- Vi skal ikke et sekund klage på at det er oppmerksomhet rundt det. Me nvi skal også bidra til å få fram det store bildet, sa Stoltenberg, og viste til at det behandles flere på norske sykehus, ventetida går ned og kvaliteten på behandlingen går opp.

På det siste punktet viste han til OECD-undersøkelser som viser at norske sykehus er helt i toppen når det kommer til behandling av blant annet brystkreft. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media