- Debatten om norsk og unorsk er tåpelig

Sa Erna da hun fikk spørsmål om nedsalg av statlig eierskap og skatt i Stortinget i dag.

NORSK OG UNORSK: Erna Solberg mener Jonas Gahr Støre er unorsk når han mener Ap har eierskap på norske verdier og når han kaller budsjettet usosialt. Men i Stortinget i dag sa hun at hun synes denne debatten om norsk og unorsk er tåpelig. Her fra en pressekonferanse med Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORSK OG UNORSK: Erna Solberg mener Jonas Gahr Støre er unorsk når han mener Ap har eierskap på norske verdier og når han kaller budsjettet usosialt. Men i Stortinget i dag sa hun at hun synes denne debatten om norsk og unorsk er tåpelig. Her fra en pressekonferanse med Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solberg var inne i runde to med spørsmål om statlig eierskap da hun ga uttrykk for hva hun mente om den retningen debatten var i ferd med å ta.

- Jeg synes debatten om unorsk eller norsk er en ganske tåpelig debatt for å være helt ærlig, kommenterte statsministeren etter at Senterpartiets Geir Pollestad hadde spurt hva som er argumentet for å selge statlige aksjer i selskaper som Telenor, Statskog, Flytoget og Cermaq - for deretter «å plassere pengene på verdens børser».

- Selges bit for bit Solbergs kommentar falt etter at Pollestad hadde fulgt opp med å spørre om hvorvidt budsjettpolitikken er norsk eller unorsk.Ap-leder Jonas Gahr Støre har kalt forslaget til statsbudsjett usosialt og unorsk. Det fastholdt han overfor Dagbladet i går.

Solberg sa i et intervju med Dagbladet i går at det er Støre som opptrer unorsk.

Senere på dagen angrep Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum Solberg for å være unorsk i sin eierskapspolitikk. Han anklaget regjeringen for å selge ut landet bit for bit.

Sp-representant Geir Pollestad fulgte opp i Stortingets spørretime i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer