Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Debatten raser rundt Macrons forhold til 24 år eldre Trogneux. - Avskyelig

Brigitte Trogneuxs datter slår tilbake mot utspillene.

GIFT: Frankrikes nye president Emmanuel Macron og Brigitte Trogneux giftet seg i 2007. Foto: AFP / NTB Scanpix
GIFT: Frankrikes nye president Emmanuel Macron og Brigitte Trogneux giftet seg i 2007. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdagens utgave av det franske satiremagasinet Charlie Hebdo viste landets nye president sammen med sin 24 år eldre kone, Brigitte Trogneux (64).

På den karikerte forsida hviler Emmanuel Macrons hånd på Trogneux høygravide mage. «Han kommer til å utrette mirakler», står det skrevet, som et åpenbart stikk til at Trogneux i en alder av 64 ikke nødvendigvis vil kunne få barn med Macron, som hun giftet seg med for ti år siden.

- Betyr ikke at det er ønskelig

Trogneux har allerede tre barn fra et tidligere ekteskap.

Paret møttes for første gang da Macron var 15 år gammel. Trogneux var på daværende tidspunkt 39 år og dramalæreren hans. Da Macron var blitt 16 innledet de to et forhold. Foreldrene tok ham ut av skolen da de fikk høre om forholdet via en familievenn, skriver The Independent som siterer fra biografien «Emmanuel Macron: A Perfect Young Man», skrevet av Anne Fulda.

Fulda har blant annet snakket med Macrons foreldre om forholdet i forbindelse med boka.

Macron og Trogneux holdt kontakten opp gjennom årene, helt til de giftet seg i 2007.

- Avskyelig

Det er ikke bare Charlie Hebdos forside som har skapt rabalder de siste dagene. The Independent dro for tre dager siden fram et intervju Macron gjorde med den franske avisa Le Parisien i midten av april, i forbindelse med kritikk paret har møtt.

- Hvis jeg hadde vært 20 år eldre enn kona mi, hadde ingen tenkt at jeg ikke kunne være en intim partner. Det er fordi hun er 20 år eldre enn meg at folk sier at dette forholdet ikke kan være holdbart, at det ikke kan være mulig, sa Macron i intervjuet.

Videre forklarte han de negative kommentarene rundt forholdet med at de kom fra kvinnehatere og mennesker som etterstreber et homogent og tradisjonelt samfunn.

Når tar også Trogneux' yngste datter, Tiphaine Auziére (32), forholdet i forsvar.

- Sjalusi er årsaken til rekka av kvinnehatende angrep, uttaler 32-åringen til den franske kanalen BFMTV, og fortsetter:

- Jeg synes det er avskyelig at angrep som dette finner sted i Frankrike i det 21. århundre. Det ville ikke skjedd dersom hun var en mannlig politiker eller den mannlige partneren til en kvinnelig politiker, sier Auziére ifølge The Telegraph.

Dansk politiker: - Den lille, pene, homofile gutten

Mandag denne uka føyde Søren Krarup, tidligere medlem på danske Folketinget for Dansk Folkeparti, seg inn i rekka av kritiske røster.

- Jeg ville aldri ha stemt på den lille, pene, homofile gutten, holdt jeg på å si, som jeg ikke klarer å ta alvorlig, sa han under tv-programmet Debatten som sendes på DR2.

Programlederen svarte med å spøre hva som fikk ham til å bruke et slikt utrykk om den nyvalgte presidenten, skriver DR.

- Du vet, jeg ville ha funnet et litt penere uttrykk, men når man står her ansikt til ansikt med deg, så kan det være vanskelig. Jeg ville nok ha sagt lille, artige skolegutt, svarte Krarup.

- Skam!

CNN skriver at flere franske politiskere har tatt 64-åringen i forsvar, blant dem Valérie Pécresse, leder av Paris-regionen.

«Republikansk og kvinnelig støtte til #BrigitteMacron, offer for en bølge av sexistiske og misogynistiske kommentarer. Oppriktig talt... skam!», skrev hun på Twitter i går.

Den amerikanske tv-kanalen gjør også et forsøk på å sette ting i perspektiv:

«President Donald Trump er 24 år eldre enn Melania Trump, men få mennesker gjør et poeng ut av deres alderforksjell.»

Forrige uke gjorde Emmanuel Macron det klart at han planlegger å gjøre Brigitte Trogneux til Frankrikes førstekvinne, en tittel landet aldri før har tatt i bruk.

- Hun skal ikke være gjemt eller bare bli en Twitter-melding. Hun skal stå ved siden av meg, fordi hun alltid har gjort det, uttalte valgvinneren, ifølge Forbes.