DEBATT: Under gårsdagens debatt på NRK, reagerte flere på hvordan det ble spekulert i kvinnens motiver for å varsle om sitt forhold til Ingebrigtsen.
Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys
DEBATT: Under gårsdagens debatt på NRK, reagerte flere på hvordan det ble spekulert i kvinnens motiver for å varsle om sitt forhold til Ingebrigtsen. Foto: Jostein Larsen Østring / NordlysVis mer

- Debatten var uverdig

Kvinnens bistandsadvokat sier at han ikke ville ha stilt i debatten, selv om han kunne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under NRK-programmet Debatten i går var det Ingebrigtsen-saken som sto på dagsorden. Panelet besto blant annet av John Christian Elden, som er Ingebrigtsens advokat, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, Anders Opdahl, redaktør i avisa Nordlys og Trygve Hegnar.

«Sex-skandalen i Troms Ap sjokkerer og splitter. Kynisk spill? Maktmisbruk? Eller bare dårlig moral og dømmekraft?», står det i programomtalen av debatten.

- Uverdig Den nå 25 år gamle kvinnen, som har hatt et seksuelt forhold med Ingebrigtsen, sin bistandsadvokat Thomas Hansen, er en av mange som har reagert på debatten.

- Jeg hadde ikke mulighet til å stille i programmet, men jeg hadde nok ikke gjort det om jeg kunne heller, sier Hansen til Dagbladet.

- Det blir på mange måter uverdig når de diskuterer det de gjør en uke etter at det kom en varsling om en alvorlig sak, sier Hansen.

En av de som var tilstede under Debatten, og var tydelig opprørt, var VGs kommentator Frithjof Jacobsen.

- Uverdighetsfestival - Det er godt at denne uverdighetsfestivalen, som det er lagt opp til nå, kan ta seg en liten pause. Jeg håper at hun som varslet ikke ser dette programmet, det kan jeg i hvert fall si. Dette er helt vanvittig at vi skal holde på med dette nå. Det er nesten så jeg har lyst til å reise meg å gå, sier Jacobsen.

Han sier at kvinnen er fratatt sin anonymitet, og at navnet hennes i all framtid være knyttet til denne saken på Internett.

- I tillegg har hun blitt trakassert av folk i sitt eget parti, som har kommet med disse teoriene om skittent spill. Alt det hun skulle ha av vern for å si ifra om en slik sak forsvant, sier han.

Reagerer Advokat Thomas Hansen stiller seg bak det Jacobsen sa under Debatten.

- Det er klart at jeg reagerer på agendaen som settes for debatten. Jeg synes Jacobsen fikk sagt det godt, og jeg har registrert at han har fått mye støtte, sier Hansen.

Solveig Tvedt, som er redaksjonssjef i NRK Dagsrevyen, sier at det er synd at Hansen ikke ville stille.

- Vi mener likevel at alle parters interesser ble representert i går. Mange støttet kvinnen i debatten, sier Tvedt til Dagbladet.

Evaluering Hun forteller at de pleier å evaluere alle programmene, og at de i dag har evaluert denne sendingen.

- Vi ser at vi kunne ha fokusert mer på det prinisppielle i en slik sak. Denne saken har reist interessante problemstillinger, som vi kunne ha brukt mer tid på, sier Tvedt.

- Vi forstår at tematikken engasjerer, og at det er mye følelser i en slik debatt, det tar vi med oss, avslutter Tvedt.

- UVERDIG: Kvinnens bistandsadvokat, Thomas Hansen, sier at han nok ikke ville ha deltatt i debatten, om han kunne. Foto:
- UVERDIG: Kvinnens bistandsadvokat, Thomas Hansen, sier at han nok ikke ville ha deltatt i debatten, om han kunne. Foto: Vis mer