Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Debattér imamene

- Hvordan bør samfunnet stille seg til imamer som fordømmer ekteskap over religionsgrensene? Reaksjonene på Dagbladet.no lot ikke vente på seg. Se hva leserne mener!.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeanette er den første jenta i Norge med innvandrerbakgrunn som åpent har fortalt om sitt tvangsekteskap. Etter seks år i Pakistan ble hun giftet bort til en fremmed mann. 17 år gammel klarte hun å ta seg til Norge. Da var hun gravid. Nå bor hun under beskyttelse i et norsk miljø.

Likevel hun trosset alle redsler og tok med seg en skjult båndopptaker til imamene i to av de største moskeene i Norge. Båndene avslører hva imamene egentlig mener om det norske samfunnet.

  • Les hele utskriften av båndopptakene her.
  • Les gårsdagens nettmøte med Jeanette her

Dagbladet.nos kommentator spurte i går «er det ikke deilig å ha noen å hate? Hvordan bør samfunnet stille seg til imamer som fordømmer ekteskap over religionsgrensene?». Resultatet ble rekord i antall innlegg på Dagbladet.no. Her er utdrag av noen av innleggene - delta i debatten!

- Vil ikke integreres

«Bedehusmøter i Sørvestnorge ren ekstremsport», skriver Gro Tove. Hun mener likhetene mellom kristne og islamske ledere er store.

«Muslimene utvandrer fra undertrykking og korrupsjon til trygdestøtte og promiskuøse kvinner», mener Jacob.

«Muslimer vil ikke integreres», skriver Ørjan.

«Et lite paradoks med denne saken er at dersom en vanlig mann i gata hadde anklaget muslimer for det Imamene på opptaket anklager nordmenn for, hadde vedkommende blitt stempla som rasist og kjeppjaget fra all offentlig debatt», mener Thomas Dolby.

«Selvfølgelig står ikke flesteparten av innvandrere for det imamene har sagt, på samme måte som flesteparten av nordmenn ikke står for hva ekstreme prester i Norge står for», skriver Mathilde.

«Imamer er religiøse ledere slik som prester og biskoper, de gir muslimer råd om livet de skal leve. Nordmenn gifter seg, og etter to år skiller de seg. Dette mener imamene er galt i norsk samfunn», skriver Moammar Jaheed.

- Respekterer ikke norsk lov

«Vi skal fortsette å sette imamene til veggs, men hvorfor ikke snike seg inn til øvrighetspersoner i norske kirker og menigheter med skjult mikrofoner også? Jeg tror ikke forskjellene er så store», mener Corvus.

«Denne debatten burde handle om at imamene ikke respekterer norsk lov», skriver Sjokkert.

«Pakk kofferten og dra et sted dere trives bedre», er Amals mening. Han er selv muslim.

«Husk at islam praktiseres høyst forskjellig», skriver Otto.

  • Klikk her for å lese de siste innleggene i debatten.
  • Klikk her for å lese gårsdagens kommentar på Dagbladet.no.
AVSLØRT: Imamenes holdninger til norsk kultur og nordmenn, ble avslørt av Jeanette. Imam Neemat Ali Ahah vil ikke kommentere saken.
AVSLØRTE IMAMENE: Jeanette risikerte sitt eget liv og tok med seg båndspiller inn til samtaler med to imamer.
Hele Norges coronakart