Debut som statsministerfrue

- Jeg har gledet meg, dette kommer til å bli kjempegøy, sa en strålende opplagt Ingrid Schulerud. I går kveld debuterte hun som statsministerfrue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Statsminister-Jens ved sin side tok Ingrid Schulerud imot gjestene til parets første regjeringsmiddag i går kveld. Og til alle som måtte være i tvil: Landet har fått en førstedame med stil.

Med sikker hånd og et vinnende smil ønsket hun Tsjekkias statsminister Milos Zeman og hans følge velkommen til kalvefilet, statsministertale og fin vin på Akershus slott.

Godt forberedt

Og statsministerfruen var tydeligvis oppsatt på å vise at hun slett ikke skyr rollen som landets førstedame. Pressens spekulasjoner om at hun ikke liker seg i offentlighetens lys, ble i hvert fall ikke bekreftet i går kveld.

Kledd i elegant svart kjole og lilla chiffon turnerte hun både gjestene og pressen med den største selvfølgelighet.

- Jeg har gledet meg til i dag, slo hun fast og røpet at hun kjente innholdet i Jens Stoltenbergs offisielle middagstale for dagen.

- Jeg har lest den. Den er god.

Fikk roser

Statsminister Milos Zeman takket for invitasjonen ved å overrekke en favn røde roser til Ingrid. «Sosialdemokratiske roser», som han kalte dem. Samtidig inviterte han det ferske statsministerparet til gjenvisitt i Praha. Zeman kom til Norge søndag og gjennomførte politiske samtaler med statsministeren, stortingspresidenten og Stortingets utenrikskomité i Oslo i går. Schulerud er til daglig byråsjef i UD. Allerede i morgen er det klart for ny regjeringsmiddag - med Danmarks statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

FØRSTE HÅNDTRYKK: Med smil og latter tok Ingrid Schulerud i mot Tsjekkias statsminister Milos Zeman med kone Ivana til regjeringsmiddag på Akershus i går kveld.