Slår alarm om barn:

Debuterer med overgrep og selger sex for snus

- Vi har latt krefter slippe inn på barnerommet. Krefter som vi ikke forstår effekten av, sier leder ved Overgrepsmottaket i Agder.

SKREMMENDE: Benedicte Severinsen ved Overgrepsmottaket i Agder (t.v.) og leder seksjon for grov vold og seksuelle overgrep ved Agder politidistrikt, Kenneth Rafaelsen, har sett en skremmende utvikling blant unge på Sørlandet. Foto: Kristian Badendyck Fjeldstad / Politiet
SKREMMENDE: Benedicte Severinsen ved Overgrepsmottaket i Agder (t.v.) og leder seksjon for grov vold og seksuelle overgrep ved Agder politidistrikt, Kenneth Rafaelsen, har sett en skremmende utvikling blant unge på Sørlandet. Foto: Kristian Badendyck Fjeldstad / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi ser jenter ned i 13 år som avtaler å møte andre tenåringer for å ha sex. Vi ser barn som selger et «ligg» for et par snusbokser. De blir overgripere før de er 18 år og risikerer årevis i fengsel.

Seksjonsleder ved Overgrepsmottaket i Agder, Benedicte Severinsen, kan ikke lenger legge noe imellom når hun beskriver utviklinga hun og politiet har sett på Sørlandet. I 2021 har overgrepsmottaket hatt omkring 60 saker. Øverst på statistikken, der det tidligere var personer omkring 20 år, er det nå 15 år gamle ofre.

Samtidig ser de gutter som debuterer seksuelt med å begå overgrep mot unge jenter. Nå slår de alarm om ei utvikling det er vanskelig både å forstå og finne årsaken til.

- Vi ser nå at vi må rope høyt om det som skjer. Vi har latt krefter slippe inn på barnerommet. Krefter som vi ikke forstår effekten av. Det er en utrolig skremmende endring vi er vitne til. Vi er rett og slett kjempebekymra over det vi ser blant barn og unge, sier Severinsen til Dagbladet.

Overgrep i skolegården

Ifølge lederen har tidligere erfaringer vist at overgrep skjer hyppigere i miljøer med rus, psykiatri, etter omsorgssvikt eller hos personer som har vært utsatt for tidligere overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer