Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dee Dee endelig til Oslo

Dee Dee Bridgewater har sunget på mange norske jazzfestivaler, men aldri i Oslo. - Jeg gleder meg til konsertene og til å se byen, sier Dee Dee Bridgewater, selve stjernen på Oslo Jazzfestival som starter fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag og onsdag til uka inntar Ella Fitzgerald-tradisjonens regjerende førstedame Oslo Konserthus med sin trio. Viser hun seg like forførende utadvendt som i Haugesund, Stavanger, på Voss og i Molde, for ikke å snakke om på CD-en «Live At Yoshi's» (terningkast seks her i avisa), blir det to festkvelder for både øyne og ører.

- Hva jeg skal synge? Iallfall noen av sangene fra «Yoshi's», kommer det pr. telefon fra Toulouse, der Dee Dee og trioen - pianisten Thierry Eliez, bassisten Thomas Bramerie og trommeslager André Ceccarelli - er i ferd med å avrunde en travel sommerturné.

- Etter den dobbelte Grammy-vinneren din, «Dear Ella», forlanger vel publikum minst et par Ella Fitzgerald-låter hver gang du opptrer?

- Det er blitt slik, og jeg merker at jeg har fått et eldre publikum som var Ella-fans i sin ungdom. Det er bra, det har alltid vært et mål for meg å holde den vokaltradisjonen levende. Samtidig vil jeg gjerne appellere til yngre mennesker, de er framtida for jazzen. Klarer vi ikke å gjøre jazzen og jazzhistorien interessant for dem, vil musikken dø.

- Du har en karriere på over 30 år. Jakter du fortsatt på nye kunstneriske utfordringer?

- Jeg blir mer og mer opptatt av produksjon. Jeg har produsert egne plater med stort hell, og kan med tid og stunder tenke meg å hjelpe andre artister. Så er det kjærligheten til teatret, den er alltid der. Mot slutten av året skal jeg spille inn en CD med Kurt Weill-sanger, og håper å kunne produsere en sceneforestilling i forbindelse med den. Det kunne vært fint å ta jazzen inn på teatret.

- Du er fransk gift og har bodd 15 år i Paris. Føler du deg som europeer når du besøker USA og som amerikaner i Europa?

- Nei, som europeer i USA og europeer i Europa. For ett år siden flyttet vi tilbake til USA, til et sted nær foreldrene mine som har pensjonert seg og bor i Las Vegas. Det har tatt et år å venne seg til den amerikanske kulturen igjen, det er en interessant opplevelse, sier Dee Dee Bridgewater.

<B>TIL OSLO:</B> Dee Dee Bridgewater, regjerende førstedame i Ella Fitzgerald-tradisjonen.