Defekte bremser mulig årsak til Diana-ulykken

Defekte bremser kan være grunnen til prinsesse Dianas død. Dette sier sjåføren som tidligere kjørte ulykkesbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varsellysene på dashbordet skal ha blinket med jevne mellomrom for å antyde at det var problemer med bremsene på Mercedesen, ifølge sjåfør Olivier Lafaye. Han kjørte ikke bilen ulykkesnatta, men er kjent med dødsbilen, en Mercedes 600, som førte til at Diana omkom natt til 31. august i fjor.

Fortalt til dommer

Sjåføren Lafaye skal ha fortalt om de defekte bremsene til dommeren som etterforsker dødsulykken - Hervé Stephan - i fjor. Lafaye sa at leiebilfirmaet som eide bilen hadde advart sjåførene mot å bremse hardt fordi bilen da ville få sleng.

Dette skal kilder som står dommer Stephan nær ha sagt i går.

Bremsene kan dermed vise seg å være årsaken til at Diana, kjæresten Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul omkom natt til 31. august i fjor.

Luftboble

En mekaniker som pleide å se etter bilen, skal ha sagt til sjåfør Lafaye at det var en luftboble i bremsesystemet, men at problemet ikke var alvorlig.

Tidligere har paparazzi-fotografer fått mye av skylden for å ha jaget Mercedesen i stor fart inn i Alma-tunnelen i Paris. Rundt 30 fotografer sto utenfor Ritz hotell, hvor Dodi og Diana hadde spist middag. Sju av fotografene valgte å ta opp jakten etter Diana, og Mercedesen Diana og Dodi satt i skal ha hatt stor fart inn i tunnelen ved Seinen.

Etterforskningen av ulykken pågår fortsatt, og resultatene er ikke ventet før i september.