-  Deilig å få ham hjem igjen

Med tårer i øynene kunne endelig Ragnhild Lian (45) gi ektemannen og pilothelten Stein Magne Lian en god klem i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ/SOLA (Dagbladet):

-  Det var helt fantastisk å få ham hjem igjen. Vi gråt begge to. Tror ikke det som skjedde helt har gått opp for meg ennå, det virker fortsatt ganske uvirkelig, sier Lian til Dagbladet like etter at hun hentet mannen sin på Stavanger Lufthavn Sola.

Onsdag gikk en asylsøker løs med øks på piloter og passasjerer på flyet mellom Narvik og Bodø. Flyet var nær ved å styrte, men passasjerer og piloter fikk avverget katastrofen.

Stolt

Stein Magne Lian satt bak spakene. Ragnhild synes ektemannen håndterte dramaet på en suveren måte.

-  Jeg er virkelig stolt over det han har gjort, og det ser ut som han klarer seg veldig fint. Han ser i hvert fall strålende ut nå, sier Lian. Hun ser fram til å få noen rolige dager hjemme, hvor de bare kan slappe av og kose seg.

Vokser i sammen

Han syntes det var en utrolig opplevelse å bli tatt imot av kona og en stor ansamling av familie og venner på flyplassen.

-  Det var helt utrolig. Nå er det bare fantastisk godt å leve. Det var så nærme slutten, men så gikk det bra likevel, sier en rørt flykaptein til Dagbladet.

Han har snakket mye med kona på telefon fra sykehuset, men har naturligvis gledet seg til å ha henne på tomannshånd i boligen i Ålgård.

-  I slike situasjoner husker man på hvor glade man egentlig er i hverandre, og jeg tror absolutt vi vokser mer i sammen som par av dette, fastslår kapteinen.

Lian var særdeles spent på å ta imot sin kjære ektemann på Sola flyplass i går kveld.

-   Det har vært noen veldig lange dager dette, sa hun i går noen timer før flyet med mannen ankom Sola. Lian var i Kirkenes, og skulle akkurat til å gå på flyet til Oslo, da meldingen kom om at en person hadde gått amok på flyet til ektemannen.

Forstyrrende

-  Den korte beskjeden jeg fikk før flyet tok av, var forstyrrende. En mann var gått amok og hadde skadet Stein Magne. Først da jeg kom til Gardermoen, fikk jeg pratet med ham på telefon, og ble noe beroliget, sier Lian. Hennes umiddelbare reaksjon var å ta første flyet opp for å besøke mannen sin, men han overbeviste henne om å dra hjem og vente til han kom ned. I går ble de to endelig gjenforent.

TÅREVÅT VELKOMST: Ragnhild Lian ga mannen sin en lang, tårevåt klem da han ankom Sola 21.30 i går kveld.
FAMILIEN SAMLET: Kapteinens datter Monica Foss møtte faren da han kom hjem.