Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Deilig å være ettertraktet

KVLN (Dagbladet): - Det tok meg femten års hardt arbeid å bli berømt over natta. Så nå skal jeg bare nyte det, sier George Clooney (36). TV-stjernen fra «Akutten» kommer snart til en kino nær deg, som selveste Batman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Clooney omtales som Hollywoods hyggeligste og mest ettertraktede mann. Han er på topp-ti-lista over USAs mest sexy og velkledde.

- Det er sant alt sammen. Det er ganske deilig å være perfekt, dere burde prøve, sier Clooney og ser på oss med sitt mest oppriktige hundeblikk.

Han har tenkt å fortsette å nyte tilværelsen som populær ungkar.

- Michelle Pfeiffer og Nicole Kidman har veddet 10 000 dollar på at jeg får barn før jeg er førti. Jeg veddet imot. Grisen Max er babyen min. Riktignok har jeg sex med grisen, men det er en annen historie, sier Clooney alvorlig, før smilerynkene trekker seg oppover og latteren bobler ut.

Batman som treåring

Clooney overtok Batman-drakta etter Michael Keaton og Val Kilmer. Men det er ikke første gang han har ikledd seg det svarte skinnhylsteret.

- Som treåring plaget jeg livet av omgivelsene med Batman-imitasjonen min. Batman og Supermann var mine to store barndomshelter, så da jeg ble spurt om jeg ville være Batman i den fjerde filmen, svarte jeg ja på flekken. Herregud, hvem ville sagt nei til å få masse penger for å kjøre batmobil og være tøff?

George Clooney er født og oppvokst i Kentucky. Han var knapt rundet 20 før han satte kursen mot Hollywood og jakten på ære og berømmelse.

Lite glamorøs

Etter roller i diverse TV-serier og B-filmer fikk han sitt gjennombrudd som barnelege i TV-serien «Akutten».

- «Akutten» er faktisk den mest populære TV-serien i USA gjennom tidene, hevder Clooney.

Det siste året har han laget tre filmer i tillegg til rollen i TV-serien. Først ute var «One Fine Day» med Michelle Pfeiffer, og deretter «Peacemaker» med Nicole Kidman. Og så Batman, da.

- OK, så er jeg rik. Og superstjerne. Men det siste halvannet året har jeg jobbet døgnet rundt omtrent uten fridager. Så veldig glamorøs har jeg ikke tid til å være.

- Det som forundrer meg mest med Hollywood er at når du slår igjennom som skuespiller, er du plutselig medlem av «The famous club», som jeg kaller det. Jeg husker da jeg som guttunge hjemme i Kentucky sto helt foran på Eagles-konsert og min største drøm var å få autografen til Don Henley. Nå treffer jeg ham stadig vekk og vi hilser som gamle kjente. Jeg kan liksom ikke kaste meg over ham og be ham signere T-skjorta mi nå!

- Ett sted går grensen

George Clooney blir kalt Hollywoods Gandhi av andre kjendiser, fordi han har tatt opp kampen mot useriøs og amatørmessig journalistikk.

- Jeg har vokst opp med en far som er journalist og vet hvor grensen går. En gang kom jeg ut av et fly sammen med assistenten min, og tre attenåringer med amatørkamera hoppet fram og spurte: «Hei, George, hvem er den feite kjerringa?»

- Jeg ble forbanna og havnet på TV under overskriften: «George Clooney mister besinnelsen». Det er ikke å rapportere nyheter, det er å skape dem.

Clooney startet en boikott av det aktuelle programmet og fikk flere filmstjerner med seg.

- Det finnes visse grenser for hva mennesker kan finne seg i. Min grense går ved ondsinnet løgn.

- Rollen som Batman er den morsomste jeg har hatt, sier Clooney.

- Selv om drakten ikke var spesielt komfortabel.

Om han blir Batman i en eventuell femte filmatisering vil han ikke svare på.

- Det er jo ikke sikkert de vil ha meg, da! Du skal bare se at om et par år spiller jeg i en dårlig TV-serie og bruker fritida til å skryte av tida som superstjerne.

Dagbladets anmeldelse

PERFEKT: George Clooney har tatt steget opp i superstjerneklassen og spiller Batman i den femte filmen om superhelten: - Jeg nyter tilværelsen, sier han.
BATMAN