Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Deilig å være hjemme igjen

Fabian Bengtsson gir lyd fra seg for første gang etter kidnappingen. Hilsningen er lagt ut på Sibas hjemmeside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har det bra og det er skjønt å være hjemme hos familien igjen. Jeg håper å kunne vende tilbake til hverdagen om kort tid, sier Fabian i meldingen som er lagt ut på firmaets hjemmesider i dag.

Sammen med teksten er det også publisert et bilde av Fabian der han ser rolig og fornøyd ut.

Ber om forståelse

I meldingen omtaler Fabian seg selv i tredje person og skriver: «Fabian forteller at han verken kan eller vil uttale seg. Politimyndighetene har pålagt ham taleforbud». Videre skriver han i sitatsform:

- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kommer til å prate med media. Når forbudet blir hevet kommer jeg til å uttale meg gjennom en almenn pressemelding, ikke til hver enkelt journalist.

Setningen er myntet på at Fabian trolig har vært utsatt for et voldsomt press fra journalister etter at han ble frigitt fra gisseltakerne torsdag. Da ble han funnet på en benk i parken ikke langt fra der han ble bortført.

- Snill

Tidligere i dag ble det kjent at Fabian har uttalt i politiavhør at han ble behandlet godt av gisseltakerne. Ifølge Expressen skal han ha sagt dette om den ene gisseltakeren:

- Han tok hånd om meg. Han pratet rolig til meg og lovet at de ikke skulle skade meg. Han virket rett og slett snill. Det var dét som fikk meg til å holde ut under fangenskapet.

Brevet som er publisert på nettet er underskrevet med Fabian Bengtsson.

BER OM FORSTÅELSE:</B> Fabian ber om forståelse for at han ikke kan snakke med journalister. Han har fått taleforbud av politiet.