Amming:

- Dekk deg til, for faen!

Izabele (24) skjønte ingenting da hun fant videoen av seg selv på Facebook.

SLÅR TILBAKE: Izabele Lomax ble rasende da hun så hva ei kvinne hadde skrevet om at hun ammet på stranda. Foto: @Izlomax / TikTok
SLÅR TILBAKE: Izabele Lomax ble rasende da hun så hva ei kvinne hadde skrevet om at hun ammet på stranda. Foto: @Izlomax / TikTok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag startet den nybakte mora Izabele Lomax (24) som vanlig dagen med å sjekke Facebook-feeden sin.

Plutselig fanget et nytt innlegg i ei ammegruppe hun er medlem i oppmerksomheten hennes.

«Det er jo meg!»

Kvinnen hadde tatt skjermdump av et annet Facebook-innlegg og skrev følgende:

- Åpnet akkurat Facebook, og ble møtt av dette. Jeg forstår ikke hvordan ei kvinne kan si noe sånt, og i tillegg FILME mora som mater ungen sin før hun så legger det ut på nettet.

I den opprinnelige posten raser ei kvinne over at ei mor ammer på stranda uten å dekke seg til.

Til tross for at både mora og barnet var sladdet på bildet, syntes Lomax det var et eller annet kjent ved det hele.

Så innser hun det: «Det er jo meg!».

Ble rasende

I et intervju med nettstedet TODAY.com forklarer 24-åringen fra Maryland i USA at hun ble rasende da hun leste hva kvinnen hadde skrevet om henne.

«Jeg skal ikke påføre kvinner som ammer barna sine skam. Jeg skal påføre denne kvinnen, som ammer i full offentlighet og ikke viser respekt nok til å dekke seg til, men i stedet viser brystene (brystvortene inkludert) til alle rundt seg! »

HENGT UT: I dette Facebook-innlegget blir Lomax hengt ut for å ha ammet den ni uker gamle sønnen sin. Foto: @Izlomax/TikTok
HENGT UT: I dette Facebook-innlegget blir Lomax hengt ut for å ha ammet den ni uker gamle sønnen sin. Foto: @Izlomax/TikTok Vis mer

Videre skriver kvinnen:

«Dekk deg til, for faen!!! Jeg skal ikke være nødt til å dekke til min sønns øyne og forklare hvorfor puppene dine henger ut. Dessuten vil ikke jeg se dem heller. Vis litt respekt!»

Tirade på TikTok

Videoen i innlegget viste Lomax amme sin ni uker gamle sønn Baker under en parasoll på stranda.

- Vi satt for oss selv, og jeg la ikke merke til at noen stirret på oss. Det ville ikke engang falle meg inn at noen skulle bli støtt over at jeg matet barnet mitt, sier 24-åringen til nettstedet.

Videre forklarer hun at det var svært varmt den dagen, og at sønnen trolig ville risikert heteslag dersom hun hadde lagt et håndkle over ham.

Søndag delte Lomax opplevelsen med følgerne sine på TikTok.

- Se for deg at du står opp, sjekker Facebook og ser denne videoen av deg selv fra gårsdagens utflukt på stranda, begynner hun.

Hylles

Deretter henvender hun seg direkte til kvinnen som la ut videoen:

- Du hadde alle mulige sjanser til å komme bort og si noe. Ikke at jeg hadde brydd meg eller slutta med det jeg holdt på med. I stedet velger du å legge ut en video av meg og barnet mitt på Facebook, sier hun.

Videre kritiserer hun kvinnen for å synes at det er fælt at sønnen hennes ser et nakent bryst.

- Hvis du seksualiserer et bryst for en fireåring, så er det du som har problemer, sier Lomax.

TikTok-følgerne hyller 24-åringens tirade, og kommentarfeltet er fullt av støtteerklæringer.

Like etter at Lomax publiserte klippet, slettet kvinnen videoen. Men 24-åringen har fortsatt ikke mottatt noen beklagelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer