«Dekket så ut som en slagmark. Hele containere var sprengt.»

Brannmann Hugo gikk løs med øks på 400 grader varme containere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld meldte kapteinen på «Britannia Seaways» fra om at det brant i et styrerom i baugen på frakteskipet. Skipet befant seg 70 nautiske mil vest for Florø.

32 personer var om bord, deriblant 12 norske soldater.

- Som en slagmark Rundt klokka 1 gikk alarmen om at brannen hadde tatt seg opp.

Mannskap fra Bergen brannvesen ble dermed hentet med et Sea King-helikopter på Flesland og firet ned på det brennende skipet.

Se video av brannen øverst i saken.

- På dekket så det ut som en slagmark, med en voldsom varmeutvikling. Kanner og hele containere var sprengt. Varmen var så sterk at rutene i styrehuset måtte spyles med sprinkleranlegget for at de ikke skulle sprenge også, sier brannkonstabel Hugo Hansen til Bergens Tidene.

Måtte bruke øks Redningsmannskapet hadde store problemer med slukningsarbeidet under svært vanskelige værforhold forårsaket av ekstremværet «Hilde».

En av utfordringene var å finne ut hvordan de i det hele tatt skulle komme til for å slukke.

Hansen forteller til BT at de måtte gå løs med øks på de brennende containerne for å kunne spyle inn vann. Varmekameraet målte da en tempratur på over 400 grader i containerne.

- En formidabel innsats Soldatene om bord fra Hæren og fartøy fra Sjøforsvaret (KNM Helge Ingstad) bidro i sluknings- og redningsarbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Mannskapet har gjort en formidabel innsats for å hindre at brannen utviklet seg videre. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan de har hatt det, sier Hansen til BT.

Kun materielle skader Rundt klokken halv ni søndag morgen fikk Forsvaret melding om at redningsaksjonen var over, og at brannen var slukket.

Søndag klokken 15.37 la «Britannia Seaways» til kai i Bergen med store skadet.

Frakteskipet hadde med seg stridsvogner og annet militært materiell, hvor mellom ti og femten av Forsvarets kjøretøyer ble ødelagt i brannen.