SKJULTE SEG: Den sikta 31 år gamle mannen, som her sitter ved siden av sin tolk (i sort blazer), dekket til hodet sitt for fotografene da han møtte i retten i dag. Foto: Patric Söderström / TT / Kod 10760
SKJULTE SEG: Den sikta 31 år gamle mannen, som her sitter ved siden av sin tolk (i sort blazer), dekket til hodet sitt for fotografene da han møtte i retten i dag. Foto: Patric Söderström / TT / Kod 10760Vis mer

Dekket seg til og gråt da de møtte i retten, mistenkt for drap på fosterdatteren (8)

- Jeg har ikke gjort det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Paret som er mistenkt for drap på sin åtte år gamle fosterdatter i Karlskrona, møtte i retten i Kristianstad tingrett i Sverige i dag.

Jenta ble funnet med omfattende skader i parets leilighet i sentrum av den svenske byen onsdag kveld. Hun ble fraktet til sykehus, men døde seinere av skadene. Aktor Pernilla Åström sier at det kan ha blitt brukt våpen.

- Jeg har ikke gjort det Ikledd en svart genser, svarte bukser og grå joggesko, møtte den mistenkte kvinnen (30) i retten i dag.

Da kvinnen, via sin tolk, fikk høre anklagene mot henne, gråt hun høytlytt, skriver Expressen.

- Jeg har ikke gjort det, sa hun gjentatte ganger.

En time seinere var det mannens (31) tur. Han hadde på seg en grå t-skjorte, mørke bukser og tøffler, og dekket til hodet sitt med en svart jakke.

Dommeren har bedt om en legeerklæring av mannen. Erklæringen skal ikke åpne for at mannen kan overføres til tvungen psykisk helsevern.

Også han nekter straffskyld.

Mannen var ifølge Expressen i slekt med jenta, og fikk ansvaret for jenta i desember, etter at hun kom til Sverige i februar i fjor.

Politiet forsøkte i to dager å få tak i jentas foreldre uten hell. Jentas pappa sier til Aftonbladet at han fikk vite at datteren er død på Facebook.

- Hvorfor har ingen sagt ifra til oss, hvordan kan politiet ikke ha ringt? spør han på telefon fra Gaza, hvor familien bor.

- Var så mishandlet Han vet ikke hvem som kontaktet ham via Facebook, men sier at kvinnen sa hun var fra Stockholm.

- Jeg trodde hun løy, sier han.

Det mistenkte paret har sittet i arresten siden 1.mai.

Tingretten mener det finnes fare for gjentakelse og bevisforspillelse i kvinnens tilfelle.

Saken har utløst en stor granskning av sosialtjenesten i Karlskrona. 18. april ble Blekinge-politiet varslet om at den åtte år gamle jenta trolig ikke hadde det bra.

En nabo forteller til Blekinge Läns Tidning at jenta hadde blåmerker og skader på beina da de møttes i heisen.

- Hun var så mishandlet at hun ikke kunne gå, sier naboen til avisa.

- Et himla liv Ifølge Kvällsposten kontaktet Blekinge-politiet da sosialtjenesten, men der stoppet også saken. Ifølge avisa foretok ikke sosialtjenesten seg noe etter å ha mottatt henvendelsen.

- Vi vil iverksette en intern granskning om hvordan både vi og sosialtjenesten kan forbedre våre rutiner. Det forferdelige som har hendt må aldri skje igjen, uttalte rådmann Börje Dovstad i Karlskrona på en pressekonferanse i går.

Aftonbladet har tidligere skrevet at naboer hadde hørt høylytt krangling fra leiligheten samme kveld som jenta døde.

- I går kveld var det et himla liv, men det var bare dem og barna som var hjemme, sier naboen, ifølge avisa.

Jenta hadde ifølge naboen bodd hos de to, som hun omtaler som et par, en liten stund. Også hun avkrefter at det er jentas foreldre.

Både den pågrepne mannen og kvinnen skal være kjenninger av politiet - han i forbindelse med mishandling og kvinnen i forbindelse med tyveri, ifølge avisa.

- Var bekymret Naboene avisa har snakket med sier at paret også har egne barn, trolig tre, boende i leiligheten.

- Vi har vært litt bekymret for barna i familien. Det lille åtte år gamle jenta måtte gå ut med søppla og vaske klær selv. Jeg har møtt henne i vaskerommet flere ganger. Det føltes ikke riktig at en liten jente må gå alene til vaskerommet, når man tenker på alt det elektriske som finnes der, sier naboen.

Det er fortsatt en gåte hvordan jenta ble drept.

FUNNET MED STORE SKADER: Den lille jenta ble funnet med omfattende skader i leiligheten i Karlskrona. Hun døde av skadene. Flere hadde slått alarm om at de trodde jenta ikke hadde det så bra hos paret som nå er siktet for drap. Foto: Anna Sunesson / TT / Kod 10500 / NTB Scanpix
FUNNET MED STORE SKADER: Den lille jenta ble funnet med omfattende skader i leiligheten i Karlskrona. Hun døde av skadene. Flere hadde slått alarm om at de trodde jenta ikke hadde det så bra hos paret som nå er siktet for drap. Foto: Anna Sunesson / TT / Kod 10500 / NTB Scanpix Vis mer