Dekknavn: «Joe»

Kjell Gunnar Larsen (53) har 40 000 norske ungdommer under vingene i SOS Rasisme. Selv er han nestleder i en organisasjon som ser på vold som et nødvendig politisk virkemiddel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HAUGESUND (Dagbladet): - Jeg vil ikke snakke med deg, sier Kjell Gunnar Larsen (53). Han har nettopp forlatt SOS Rasismes kontor i Haugesund og haster nedover gata.

I SOS Rasisme er han blant annet hovedkasserer, leder av valgkomiteen, medlem av økonomiutvalget, landsstyret og ansettelsesutvalget.

Kort sagt, han er SOS Rasismes mektigste mann.

- Jeg har rett til ikke å svare på spørsmål, sier Larsen.

Kodenavn «Joe»I den ytterliggående kommunistiske organisasjonen Tjen Folket, bruker han ifølge flere kilder dekknavnet «Joe» på hemmelige e-postgrupper. Larsen har ikke svart på Dagbladets henvendelser om dekknavnet.

Dagbladet kan i dag avdekke hvordan ytterliggående kommunister har sikret seg makta — og størsteparten av de lønnede stillingene i SOS Rasisme, som hevder å være Europas største antirasistiske ungdomsorganisasjon.

SOS Rasisme jobber for et samfunn med plass til alle, der alle har samme rettigheter, friheter og plikter. Denne målsettingen har gjort organisasjonen svært populær blant ungdom og voksne over hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer