Dekorerte rådhuset med voldtektsbanner

Helse-og omsorgsministeren møter sinte innbyggere, politikere og sjukehusansatte. Rådhuset dekorert med voldtektsbanner.

KRAFTIG PROTEST Slik var Molde sykehus dekorert under helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens besøk i morgentimene tirsdag.  Foto: privat
KRAFTIG PROTEST Slik var Molde sykehus dekorert under helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens besøk i morgentimene tirsdag. Foto: privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før helgen gikk Moldes ordfører Jan Petter Hammerø ut og beskyldte helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen for løgn.  

- Jeg ber Anne-Grete Strøm-Erichsen gå av. Hun har drevet med løgn og forholder seg ikke til beslutningslinja. Hun overser faget, og går på partiboken når hun nå skal håndtere sykehussaken, sier han til Dagbladet.  

Sinte ansatte Beskyldningene kommer i kjølvannet av den opphetede situasjonen rundt nytt sjukehus i Molde.  

I dag ble det hengt opp et 26 meter langt banner hvor Strøm-Erichsen blir fremstil som om hun driver «ap» med pasientene i regionen. Det er etter det Dagbladet kjenner til ansatte i Helse Nordmøre og Romsdal som står bak banneret. 

I Molde i dag I morgentimene i dag er Strøm-Erichsen i Molde for å møte lokalpolitikere, ansatte og tillitsvalgte som krever et svar om det skal bygges nytt sykehus i Molde eller om sykehuset står i fare for nedleggelse.

Leder for Arbeiderpartiets lokallag i Molde, Sidsel Rykhus, sa til TV2 at lokallaget i verste fall ville bli lagt ned om det ikke ministeren holdt sine løfter om bygging av nytt sjukehus i Molde.

Pepet ut Rett før klokken ni ble helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ønsket velkommen av ordfører i Molde, Jan Petter Hammerø. Hammerø stiller ministeren et ja eller nei-spørsmål om det blir nytt sykehus i byen. Ministeren ville ikke svare på spørsmålet og folkemengden som var møtt opp svarte med pipekonsert og ropte taktfast at Strøm-Erichsen skulle svare på spørsmålet.

Ingen svar Statsråden har i løpet av morgenen og formiddagen møtt tillitsvalgte, pasienter og politikere. Ingen har til nå fått et klart svar på spørsmålet om det skal bygges nytt sykehus i byen eller om det nåværende vil bli lagt ned.

RÅDHUSET: Dekorert i anledning helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens besøk. FOTO:Amanda Tomren
RÅDHUSET: Dekorert i anledning helse-og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens besøk. FOTO:Amanda Tomren Vis mer
I FYR OG FLAMME:
Det var en nesten eksplosiv stemning blant folk som forlangte nytt sykehus nå, og som buet ut helseminister Strøm-Erichsen da hun ikke hadde noe svar å gi dem. 
Foto: Marianne Løvland / Scanpix
I FYR OG FLAMME: Det var en nesten eksplosiv stemning blant folk som forlangte nytt sykehus nå, og som buet ut helseminister Strøm-Erichsen da hun ikke hadde noe svar å gi dem. Foto: Marianne Løvland / Scanpix Vis mer