Del løsnet fra Braathens-fly under landing

Passasjerene oppdaget det løse dekselet rett etter avgang i dag tidlig. Kapteinen valgte å fly videre, men ba om en rute utenom tettbebygde strøk. Over Nittedal gikk det galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Alt godt kommer ikke ovenifra» skriver Hauger golfklubb i Nittedal på sin hjemmeside i dag.

Tidlig i dag morges smalt det nemlig en 1,5 ganger 60 cm stor flydel ned rett ned på hull 15, ca. 10-15 meter bortenfor utslaget.

- Det var fullt av folk på banen. Her spiller folk fra klokka seks om morgenen, sier daglig leder Terje Ruud Johnsen ved Hauger Golfklubb til Dagbladet.no.

Løsnet etter avgang

Delen tilhørte morgenflyet fra Stavanger.

- Det er snakk om et deksel som dekker hydraulikk på den ene vingen. Noen passasjerer oppdaget at det var løst etter avgang. Kapteinen valgte å fly videre, men ba Gardermoen om en rute utenom tettbygde strøk, sier Anne Grete Ellingsen i Braathens til Dagbladet.no.

Da flapsen gikk ut før landing løsnet dekselet. Braathens antar da at flyet lå i 4-5000 forts høyde og hadde en fart på 200-250 knop.

- Vi undersøker nå hva det er som kan ha skjedd. Luftfatsverket og havarikommisjonen er varslet, og vårt personell er på vei ut til golfbanen, sier Ellingsen.

Flyet gjennomgikk en såkalt s-sjekk i natt. En slik sjekk gjennomføres hver 72 time. Da ble det ikke funnet noen feil. Kapteinen så heller ingen feil da han foretok den utvendige inspeksjonen som gjøres før hver avgang. Flyet gjennomgikk sin siste storsjekk for 18 måneder siden, og skal inn til ny rutinesjekk i november. Den kan nå bli noe fremskyndet.

- Blodig alvor

På Hauger Golfklubb er stemningen blandet. Noe slikt har de aldri opplevd før, selv om banen ligger rett under en av innflygingsrutene til Gardermoen.

-Man kan jo le litt, men dette er jo blodig alvor. Dette kunne fått meget uante konsekvenser, sier Ruud Johansen ved Hauger golfklubb.

MISTET DEL AV VINGEN: En passasjer merket at en del av vingen var løs. Derfor ba kapteinen om en rute utenom tettbygd strøk.
BIT FOR BIT: Flytekniker Atle Nilsen med delen som løsnet fra Braathensflyet.