- Del ut statens aksjer til folket!

Hvis verdiene i statlige selskaper er folkets penger, da bør aksjene deles ut så folk flest kan styre sine aksjeporteføljer. Det mener Frp-veteran Carl I. Hagen.

- GJØR NOE SPEKTAKULÆRT: - Del ut statens aksjer til det norske folket. Det sier Carl I. Hagen. Han er enig i at staten skal selge seg ut av en del selskaper, men vil ikke at de pengene skal plasseres i aksjer i utlandet. Da bør heller folket få dem, mener Hagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- GJØR NOE SPEKTAKULÆRT: - Del ut statens aksjer til det norske folket. Det sier Carl I. Hagen. Han er enig i at staten skal selge seg ut av en del selskaper, men vil ikke at de pengene skal plasseres i aksjer i utlandet. Da bør heller folket få dem, mener Hagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg deler mange av synspunktene til Petter A. Stordalen. Men hvis formålet med salget av statlige selskaper er å kjøpe aksjer og eiendom i utlandet, har jeg et langt bedre forslag: Del ut aksjene til det norske folk! Da vil alle få styre sitt eierskap, sier Hagen til Dagbladet.

I tråd med regjeringserklæringen er regjeringen nå i gang med å selge seg ned i statlige selskaper.

Eiendomsselskapet Entra, som i går ble børsnotert, og Flytoget er blant selskaper staten vil privatisere.

Skjønner ikke logikken Hotellkonge og milliardær Petter A. Stordalen sa til Dagbladet i går at han ikke forstår logikken i å avvikle statlig virksomhet for å plassere på utenlandske børsen når staten er søkkrik og ikke trenger pengene.

- Jeg er kapitalist, men jeg skjønner ikke den kommersielle logikken, sa Stordalen.

Han mener statlig eierskap kan være profesjonelt og langsiktig.

Carl I. Hagen er enig med Stordalen i at staten ikke trenger å selge for å skaffe seg mer penger. Han mener også det er viktig å beholde negativ kontroll i selskaper som er viktige for norsk økonomi, for å sikre hovedkontorer i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer