Delaktig i 7000 mord

I dag ble han sendt til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 1995 deltok han i etterkrigshistoriens største folkemord i Europa. Over 7.000 bosniske menn og gutter ble drept av den serbisk-bosniske hæren i den bosniske byen Srebrenica.

I dag ble en av de ledende serbiske kommandantene, oberst Vidoje Blagojevic, overført til et norsk fengsel, ifølge Krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia i Haag.

Her kan du lese tiltalen mot Vidoje Blagojevic

Han ble i 2005 dømt for forfølgelse, bortførelse og drap av den muslimske befolkningen i Srebrenica. Han ble også dømt for medvirkningen i drapene på bosniske gutter og menn som ble tatt med til landsbyen Bratunac fra Srebrenica.

Han ble opprinnelig dømt til 18 års fengsel for folkemord, men deler av hans anke førte fram og folkemordommen ble opphevet 9. mai 2007 - og straffen ble redusert til 15 års fengsel. 

Her kan du lese dommen.

Informasjonsrådgiver Gunnar Johansen i Justisdepartementet vil ikke bekrefte at Blagojevic har blitt flyttet til Norge for soning.

- Vi har en avtale med domstolen om at det kan skje overføring, men vi bekrefter ikke enkeltilfeller, sier Johansen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer