Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Deleier krever at romleiren ryddes innen i morgen

Albert K. Hæhre krever at Vanessa Quintavalle avvikler romleiren innen fredag klokka 10.

BER ROMFOLKET DRA: Deleier Albert Kristian Hæhre ber om at leiren skal være ryddet inne fredag klokka 10. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet.
BER ROMFOLKET DRA: Deleier Albert Kristian Hæhre ber om at leiren skal være ryddet inne fredag klokka 10. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Albert K. Hæhre, deleier av den omdiskuterte tomta på Årvoll hvor en gruppe romfolk har slått seg ned, har sendt et brev til daglig leder i Årvoll Eiendom, Vanessa Quintavalle, hvor han krever at romleiren avvikles innen klokka 10 i morgen, skriver nettstedet Byggeindustrien.

Hæhre er styreleder i Årvoll Eiendom og skriver at styret vil overta håndteringen av saken hvis kravet om avvikling av leiren ikke oppfylles.

FÅR BESKJED OM Å AVVIKLE LEIREN: Albert K. Hæhre har sendt et brev til Vanessa Quintavalle hvor han ber om at leiren på Årvoll må avvikles innen klokka 10 i morgen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FÅR BESKJED OM Å AVVIKLE LEIREN: Albert K. Hæhre har sendt et brev til Vanessa Quintavalle hvor han ber om at leiren på Årvoll må avvikles innen klokka 10 i morgen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

I brevet skriver Hæhre at at han gjennom media ble kjent med at Vanessa Quintavalle på eget initiativ hadde invitert romfolket til å slå seg ned på den store tomta.

«Denne etablering er i strid med gjeldende reguleringsplan og med selskapets formål. Den er heller ikke nabovarslet eller omsøkt ihh. til offentlig regelverk for etablering av midlertidige bygg, etablering og drift av campingvirksomhet osv. Etableringen har skjedd uten styrets viten og/eller godkjennelse» står det i brevet som er gjengitt på nettstedet. 

- Negative reaksjoner Videre skriver Hæhre at situasjonen for romfolket som oppholder seg på tomta er «uheldig», og at naboene reagerer negativt. Han påpeker også at ifølge opplysninger fra politi, naboer og media tillater Quintavalle nå økt tilstrømming til leiren, noe Hæhre frykter vil forsterke de negative konsekvensene.

SKUELYSTNE: Det har de siste dagene vært mange naboer og skuelystne utenfor leiren. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet.
SKUELYSTNE: Det har de siste dagene vært mange naboer og skuelystne utenfor leiren. Foto: Sondre Steen holvik / Dagbladet. Vis mer

Forrige uke samlet rundt 200 personer fra romfolket seg ved Sofienberg kirke i Oslo. Etter at kirkeledelsen ønsket at de skulle forlate tomta, erklærte Vanessa Quintavalle fredag forrige uke at romfolket i Oslo kunne slå seg ned på en stor tomt på Årvoll.

Misfornøyde naboer har klaget, det har blitt sendt raketter mot leiren, både romfolk og deres støttespillere har blitt skjelt ut og debatten rundt hva som bør gjøres med romfolket raser som aldri før.

IKKE HELSEFARLIG: Kommuneoverlege Tore Steen på befaring i leiren på tirsdag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
IKKE HELSEFARLIG: Kommuneoverlege Tore Steen på befaring i leiren på tirsdag. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Etter en befaring mandag vedtok bydelsoverlegen at det var helsefarlig å oppholde seg på tomta, og ba om at leiren skulle avvikles så fort som mulig. Tirsdag kom en bil med gjerder som ble brukt til å sikre usikre steinhauger på tomta, og beboerne fikk vann.

Etter en ny befaring så ikke lenger bydelen noen akutt helsefare, og leiren fikk bestå inntil videre.

Fredag klokka 10 Hæhre skriver i brevet til Quintavalle at han på mandag oppfattet at hun var åpen for en stengning av leiren. Mandag kveld ble det klart at Quintavalle har engasjert advokat Tor Erling Staff og nektet å avvikle leiren.

BISKOP PÅ BESØK: Biskop Ole Christian Kvarme var i går kveld på besøk i leiren på Årvoll. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BISKOP PÅ BESØK: Biskop Ole Christian Kvarme var i går kveld på besøk i leiren på Årvoll. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«Hvis du ikke gir signaler om å endre holdning til disse spørsmål umiddelbart, samt fremlegger en plan som styret kan akseptere for avvikling av leieren innen kl 10 i morgen,( fredag 20 juli ),har styret i ÅE i dag besluttet å gå inn og overta håndteringen av saken» står det i brevet.

Vanessa Quintavalle har i flere år ligget i konflikt med naboer til tomta på Årvoll. Hun ønsker opprinnelig å bygge et ridesenter, noe som møtte kraftig motstand blant naboene, og Quintavalle har blitt beskyldt for å ha baktanker med å invitere romfolket til tomta.

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med verken Hæhre eller Quintavalle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media