Deler av Air France-flyet plukket opp

Mannskapene kjemper mot klokka.

FUNN: Brasilianske militære fant det som trolig er oljerester fra AF447 i Atlanterhavet i dag. Foto:REUTERS/Brazilian Air Force/Handout/SCANPIX
FUNN: Brasilianske militære fant det som trolig er oljerester fra AF447 i Atlanterhavet i dag. Foto:REUTERS/Brazilian Air Force/Handout/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De første vrakrestene fra Air France-flyet er plukket opp fra havet. Det melder AP.

Det var et brasiliansk helikopter som plukket opp den første delen, en bit på to og en halv meter, fra havet. To bøyer er også blitt plukket opp, om lag 550 mil nord for Fernando de Noronha-øyene.

- Ingen overlevende
Air France-direktøren Pierre-Henro Gourgeon har fortalt pårørende at ulykkesflyet enten delte seg mens det fortsatt var i lufta, eller da det traff Atlanterhavet. På det lukkede møtet i dag fikk de pårørende også den endelige beskjeden om at det ikke var noen overlevende, skriver AP.

Hva som egentlig skjedde er fortsatt et mysterium. Alt avhenger av om den svarte boksen blir funnet. Den sender ut signaler i opp til 30 dager etter at flyet styrtet.

En anonym kilde med kjennskap til etterforskingen opplyser til AP at man tror at flyet delte seg i flere deler allerede mens det var i lufta.
Kjemper mot tiden
Talsmann for det franske forsvaret, Christophe Prazuck sier at de kjemper mot tiden for å få samlet mest mulig av vraket før det sprer seg ytterligere i Atlanterhavet eller synker til bunns.
- Det er førsteprioritet nå. Det neste skrittet er å lete etter de svarte boksene, sier han.

Franske og brasilianske myndigheter samarbeider om å finne vrakdelene, som er spredd over et område på flere hundre kilometer. Enkelte steder er havet 7 000 meter dypt.

Vrakrestene er spredt over hele 230 kilometer, opplyser Brasils forsvarsminister til AP.

MINNES DE DØDE: Et familiemedlem til en av passasjerene på AF447 ber i Candelaria-katedralen i dag. Foto: REUTERS/Sergio Moraes/SCANPIX
MINNES DE DØDE: Et familiemedlem til en av passasjerene på AF447 ber i Candelaria-katedralen i dag. Foto: REUTERS/Sergio Moraes/SCANPIX Vis mer

228 omkomne gjør dette til den verste ulykken i Air France-historien og den mest dødelige siden 2001.

Tre nordmenn og en norsk-britisk gutt er savnet etter flykatastrofen i Atlanterhavet.