Oslo:

Deler av bygg rast ut

Deler av en vegg på en boligblokk på Rodeløkka i Oslo har rast ut i forbindelse med fasadearbeid.

SPREKKER: Fasaden på bygget på Rodeløkka bærer tydelig preg av voldsomme sprekker. Foto: Benjamin Bakken
SPREKKER: Fasaden på bygget på Rodeløkka bærer tydelig preg av voldsomme sprekker. Foto: Benjamin Bakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding om at deler av en vegg på en boligblokk har rast ut i forbindelse med fasadearbeid på en boligblokk på Rodeløkka i Oslo.

SISTE: Byggingeniører har nå vurdert skadene.

- Fasaden på bygget må støttes opp. Inntil dette er gjort vil beboere fortsatt være evakuert, skriver Oslo-politiet på Twitter 17.21

De anslår at arbeidet vil ta opp mot 2-3 timer, og at totalt 16-17 personer vil bli berørt av dette.

Løpende vurderinger

- Her er det sprekkdannelser i bygningskonstruksjonen. Vi har en byggingeniør på stedet for å hjelpe politiet og Oslo Brann- og Redningetat, for å vurdere omfanget av dette og om vi må evakuere flere beboere, sa innsatsleder i politiet Rune Hundere til Dagbladet.

Enn så lenge har de valgt å evakuere noen av beboerne som bor i gata, men ikke alle, ifølge innsatslederen.

- Sprekkdannelsen har vært til stede i flere dager og de siste to dagene så har det utvidet seg noe og da snakker vi om millimetere og ikke mer enn det, sier Hundere.

Likevel sier han at utviklingen i sprekkdannelsen skaper bekymringer om hvordan utviklingen vil bli etter hvert, noe som er grunnen til at det nå blir tatt løpende vurderinger.

Uklart skadeomfang

Alvorlighetsgraden er uklar enn så lenge.

- Det er gravd inn under muren og det er mest sannsynlig derfor det er kommet bevegelser i byggkonstruksjonen eller, sier innsatslederen om hvorfor raset kan ha oppstått.

SPERRET AV: Hele Rodes plass skal være avsperret som følge av raset. Foto: Dagbladet
SPERRET AV: Hele Rodes plass skal være avsperret som følge av raset. Foto: Dagbladet Vis mer

Sprekkene går fra første etasje og strekker seg helt opp mot fjerde etasje i bygget. Det er fremdeles uklart hvor mange personer som er berørt av hendelsen, men Hundere bekrefter at beboerne har visst om sprekkene en stund.

- En vegg har begynt å rase litt og vi venter på fagpersoner som skal vurdere hva vi skal gjøre videre, sa Per Ivar Iversen, operasjonsleder i Oslo-politiet, til Dagbladet rett over klokka 16.00.

Ifølge operasjonslederen er det firmaet som jobber med fasaden som først meldte inn hendelsen.

- Noen personer har blitt evakuert for sikkerhets skyld. Området er avsperret og fagpersoner fra kommunen skal foreta en vurdering, skrev politiet på Twitter klokka 16.18.

- Ser ikke bra ut

En av dem som var vitne til hendelsen var Benjamin Bakken.

Han forteller til Dagbladet at hele Rodes plass er avsperret, samt nærliggende områder og at både politi og brannvesen er på plass.

Bakken bor i området og sier han har lagt merke til en rehabilitering av bygget over lengre tid. Ifølge naboer skal sprekken ha blitt verre og verre over tid.

- Det ser virkelig ikke bra ut. Jeg ville ikke bodd der, sier Bakken til Dagbladet klokka 16.15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer