Deler av E6 raste ut i sjøen, flere hundre kilometer omkjøring i Nord-Troms

Du må nå gjennom Finland, for å komme deg forbi Sørkjosen.

RASTE UT:  Et jordras gjorde skade på blant annet en molo og en brygge i Sørkjosen i Nordreisa i Troms natt til søndag. Flere boliger er evakuert og E6 er stengt på grunn av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen
RASTE UT: Et jordras gjorde skade på blant annet en molo og en brygge i Sørkjosen i Nordreisa i Troms natt til søndag. Flere boliger er evakuert og E6 er stengt på grunn av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): E6 er stengt og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms har blitt evakuert etter at det gikk et stort jordras ved småbåthavna i natt.

E6 kan ikke åpne igjen i dag, og Vegvesenet anslår at omkjøringen er på 430 kilometer.

- Eneste mulighet for omkjøring er via Finland, og det er satt i gang manuell dirigering av trafikken i Skibotn og i Alta. Mellom Skibotn og Alta er det en beregnet kjøretid på rundt seks timer, opplyser Statens Vegvesen.

Men hvis du skal fra en side av skredet og rett over på andre siden er det hele 700 kilometers omkjøring, skriver NRK.

- E6 er stengt. Det er deler av veien som har rast ut, og den er ikke farbar. Den vil ikke bli åpnet i dag.

- Rast under havnivå Raset gikk i et tynt befolket område, og de tre nærmeste husstandene ble evakuert. Noen av husene har fått skader, men to av tre husstander har nå fått flytte hjem igjen. Det er nå en geotekniker i området som skal sjekke om muligheten for nye ras.

- Det er satt opp sperringer i Sørkjosen. Det er strengt forbud å bevege seg utenfor sperrebåndet. Området er ikke klarert av Statens vegvesen, opplyser Nordreisa kommune.

MÅTTE STENGE VEIEN:  E6 er foreløpig stengt ut dagen.  Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen
MÅTTE STENGE VEIEN: E6 er foreløpig stengt ut dagen. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen Vis mer

Det har vært store krefter i sving, selv om raset ser relativt lite ut på bilder.

- Det ser ikke så stort ut ved første øyekast, men mye has rast ut under havnivået. Store deler av moloen i småbåthavna som har rast ut. Den har nærmest sunket. I tillegg har det dratt med seg bygninger og hele småbåthavna har blitt forflytta, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt til Dagbladet.

Vegvesenet sin omkjøring på 430 kilometer er via Europavei 8 , Skibotndalen - Finland og via Riksvei 93 Kautokeino - Finland.

Alternativ transport Nordreisa kommune ser nå på muligheter for båttransport forbi rasstedet, fordi omkjøringsveien er så lang. Inntil videre er det tillatt å kjøre forbi med skuter.

- Det vil midlertidig være lov å bruke skuter fra Rotsund til Sørkjosen. Traseen som skal brukes er å følge skuterløypa fra Rotsund til Sikka og derfra over Sikka og skiløypa ned til Sørkjosen skole. Hvis det er rein i området, bes det om å ta hensyn, opplyser kommunen.

FLYTTET SMÅBÅTHAVNA: Mesteparten av raset er skjult under vannet, men det har vært store krefter i sving, opplyser politiet. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen
FLYTTET SMÅBÅTHAVNA: Mesteparten av raset er skjult under vannet, men det har vært store krefter i sving, opplyser politiet. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer