Deler av E6 raste ut i sjøen, flere hundre kilometer omkjøring i Nord-Troms

Du må nå gjennom Finland, for å komme deg forbi Sørkjosen.

RASTE UT:  Et jordras gjorde skade på blant annet en molo og en brygge i Sørkjosen i Nordreisa i Troms natt til søndag. Flere boliger er evakuert og E6 er stengt på grunn av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen
RASTE UT: Et jordras gjorde skade på blant annet en molo og en brygge i Sørkjosen i Nordreisa i Troms natt til søndag. Flere boliger er evakuert og E6 er stengt på grunn av raset. Foto: Øyvind Skeie Hellum, Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): E6 er stengt og et kilometerlangt område langs kysten i Sørkjosen i Nordreisa i Troms har blitt evakuert etter at det gikk et stort jordras ved småbåthavna i natt.

E6 kan ikke åpne igjen i dag, og Vegvesenet anslår at omkjøringen er på 430 kilometer.

- Eneste mulighet for omkjøring er via Finland, og det er satt i gang manuell dirigering av trafikken i Skibotn og i Alta. Mellom Skibotn og Alta er det en beregnet kjøretid på rundt seks timer, opplyser Statens Vegvesen.

Men hvis du skal fra en side av skredet og rett over på andre siden er det hele 700 kilometers omkjøring, skriver NRK.

- E6 er stengt. Det er deler av veien som har rast ut, og den er ikke farbar. Den vil ikke bli åpnet i dag.

- Rast under havnivå Raset gikk i et tynt befolket område, og de tre nærmeste husstandene ble evakuert. Noen av husene har fått skader, men to av tre husstander har nå fått flytte hjem igjen. Det er nå en geotekniker i området som skal sjekke om muligheten for nye ras.

- Det er satt opp sperringer i Sørkjosen. Det er strengt forbud å bevege seg utenfor sperrebåndet. Området er ikke klarert av Statens vegvesen, opplyser Nordreisa kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.