Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Deler av flykroppen er fortsatt fordelt i terrenget

Fortsetter søket etter vrakdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets innsatsleder på Turøy, Ole Bjørn Sveen, sier at det har kommet inn noen gjenstander fra helikoptervraket i strandkanten i løpet av natt til lørdag. Derfor fortsetter politiet søk langs stranda, og det vil de fortsette med utover søndagen.

- Vi har også folk fra Sivilforsvaret som leter etter fragmenter fra helikopteret i terenget, sier Sveen til Dagbladet.

- Vi har ikke funnet flere store deler i dag. Hevingen av vraket gikk bra, og vraket er fraktet bort fra stedet, oppsummerer Sveen, som legger til at de samler inn delene og leverer dem til Havarikommisjonen.

Tragedie Fredag ble Norge rystet av den alvorligste helikopterulykka på nesten 40 år.

Elleve personer er funnet omkommet etter helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland klokken 12 fredag. Søk pågår etter to savnede, som er antatt omkomne. I dag sørger familier, venner og kollegaer over å ha mistet sine. Samtidig arbeider Havarikommisjonen og Kripos på ulykkesstedet.

Tidligere lørdag ble helikopterhuset hevet. Selve hevingen tok knappe 20 minutter. Havarikommisjonen uttalte fredag at helikoptret var totalhavarert etter eksplosjonen, noe også de ferskeste bildene viser.

Foreløpig er det sagt lite om hva ulykken kan skyldes fra offisielt hold. De svarte boksene fra helikopteret er hentet ut og sendt til England for analyse.  

Helikopteret, som eies av selskapet CHC Helikopter Service, skulle i utgangspunktet lande på Flesland lufthavn utenfor Bergen like etter det styrtet i 12-tida fredag. 

Samlet i sorg I likhet med både kronprinsparet og statsminister Erna Solberg, har administrerende direktør Arne Roland i CHC Helikopter Service avlagt Statoils pårørendesenter i Bergen et besøk lørdag, hvor de etterlatte er samlet i sorg over de 13 som døde i den tragiske helikopterulykken i går.  

Helikopterets to piloter, som var ansatt i selskapet, mistet trolig begge livet i ulykken. 

- Dette er det verste som kunne skje oss. Vi har mistet to gode kolleger og elleve passasjerer, så det er en veldig trist dag for oss, sier Roland til Dagbladet.

- Det jeg kan si er at de var to svært gode kolleger, som begge er erfarne piloter. Spesielt han ene har jeg hatt mye kontakt med. Vi kommer til å savne dem begge, sier han videre.  

Bistår med etterforskningen Roland sier selskapet er forberedt på å bli gransket etter ulykken som fant sted fredag. 

I tillegg til etterforskning fra politiet, Statens Havarikommisjon og Kripos, har helikopterselskapet sendt et eget internt team til stedet for å bistå med etterforskningen. Airbus — som produserer helikoptrene — har også sendt egne mannskap til Turøy ens ærend.

Hele Norges coronakart