STRØMBRUDD: Deler av Krim-halvøya er uten strøm, men dette skyldes ifølge det lokale energiselskapet en teknisk feil og ikke at Ukraina har kuttet strømforsyningen til utbryterrepublikken. Foto. Reuters / NTB scanpix
STRØMBRUDD: Deler av Krim-halvøya er uten strøm, men dette skyldes ifølge det lokale energiselskapet en teknisk feil og ikke at Ukraina har kuttet strømforsyningen til utbryterrepublikken. Foto. Reuters / NTB scanpixVis mer

Deler av Krim er strømløse

Skyldes angivelig teknisk feil på en kraftlinje fra Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge innbyggerne på Krim-halvøya forsvant elektrisiteten flere steder søndag, blant annet i deler av hovedstaden Simferopol.

Ifølge det lokale energiselskapet Krimenergo var det brudd på en kraftlinje som opereres av Ukrainas nasjonale energiselskap Ukrenergo.

Bruddet skyldtes angivelig en feil på linjen, og strømmen måtte ifølge Krimenergo stenges av mens feilen blir utbedret. Ukrenergo har ikke kommentert feilen.

Krim får mesteparten av sin elektrisitet, så vel som vann og matvarer, fra det ukrainske fastlandet.

Onsdag truet myndighetene i Ukraina med «passende tiltak, blant dem også tiltak av teknisk og teknologisk karakter», dersom det ikke ble slutt på «provokasjonene» mot ukrainske styrker på halvøya.

Myndighetene på Krim, som etter en folkeavstemning erklærte uavhengighet og søkte om å bli en del av Russland, overså advarselen og russiske styrker har de siste dagene erobret de fleste ukrainske militærbasene og installasjonene på halvøya.

Det er ikke påvist at det er ukrainske myndigheter som har kuttet strømmen til Krim, som verken Ukraina eller vestlige land anerkjenner som uavhengig stat.

(NTB)