PUNGER UT: Regjeringen kan ikke sikre seg mot at krisemillioner triller til utlandet. Illustrasjonsfoto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
PUNGER UT: Regjeringen kan ikke sikre seg mot at krisemillioner triller til utlandet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

Deler av krisepakken kan gå til utlandet

Det statseide investeringsselskapet Argentum har ikke restriksjoner på 2,2 milliarder krisekroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det statseide investeringsselskapet Argentum får 2,2 milliarder kroner av regjeringens krisepakke, men regjeringen har ikke sikret seg at dette beløpet i sin helhet skal brukes i Norge. Dermed kan pengene ende opp i utlandet.

Argentum investerer blant annet i utenlandske fond. Nærings- og handelsdepartementet bekrefter at regjeringen ikke har satt som betingelse at de 2,2 milliarder kronene skal gå til norske bedrifter.

- Nei, det ligger ingen slike føringer knyttet til bevilgningen på 2,2 milliarder kroner til Argentum, sier ekspedisjonssjef Mette I. Wikborg til Dagens Næringsliv.

Leder i Stortingets næringskomité, Ola Borten Moe fra regjeringspartiet Senterpartiet, kjente ikke til at Argentum får pengene uten krav til hvor beløpet skal investeres. Det ville ikke vært unaturlig å stille krav, mener han.

- Vi må se dette i lys av at hele formålet med tiltakspakken er å sikre arbeidsplasser i Norge, sier Moe, som varsler at han vil se på saken fram mot stortingsbehandlingen.

SVs næringspolitiske talsmann Inge Ryan forventer at Argentum satser på investeringer i Norge.

Men statssekretær Øyvind Slåke (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet hevder at regjeringen har sagt til Argentum at målet er å la pengene komme norske arbeidsplasser og norske bedrifter til gode.

(NTB)