Deler av krisepakken kan gå til utlandet

Det statseide investeringsselskapet Argentum har ikke restriksjoner på 2,2 milliarder krisekroner.

PUNGER UT: Regjeringen kan ikke sikre seg mot at krisemillioner triller til utlandet. Illustrasjonsfoto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
PUNGER UT: Regjeringen kan ikke sikre seg mot at krisemillioner triller til utlandet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det statseide investeringsselskapet Argentum får 2,2 milliarder kroner av regjeringens krisepakke, men regjeringen har ikke sikret seg at dette beløpet i sin helhet skal brukes i Norge. Dermed kan pengene ende opp i utlandet.

Argentum investerer blant annet i utenlandske fond. Nærings- og handelsdepartementet bekrefter at regjeringen ikke har satt som betingelse at de 2,2 milliarder kronene skal gå til norske bedrifter.

- Nei, det ligger ingen slike føringer knyttet til bevilgningen på 2,2 milliarder kroner til Argentum, sier ekspedisjonssjef Mette I. Wikborg til Dagens Næringsliv.

Leder i Stortingets næringskomité, Ola Borten Moe fra regjeringspartiet Senterpartiet, kjente ikke til at Argentum får pengene uten krav til hvor beløpet skal investeres. Det ville ikke vært unaturlig å stille krav, mener han.

- Vi må se dette i lys av at hele formålet med tiltakspakken er å sikre arbeidsplasser i Norge, sier Moe, som varsler at han vil se på saken fram mot stortingsbehandlingen.

SVs næringspolitiske talsmann Inge Ryan forventer at Argentum satser på investeringer i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer