SENTRALE AKTØRER: Her sitter flere av de sentrale aktørene i Telenor-bråket. Bildet ble tatt i forbindelse med presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor. Fra venstre sitter Berit Svendsen, en av kvinnene som ifølge VG burde ha blitt kalt inn til intervju, men som ble forbigått. Deretter følger den forrige konsernsjefen Jon Fredrik Baksaas, nåværende konsernsjef Sigve Brekke og daværende styreleder Svein Aaser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SENTRALE AKTØRER: Her sitter flere av de sentrale aktørene i Telenor-bråket. Bildet ble tatt i forbindelse med presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor. Fra venstre sitter Berit Svendsen, en av kvinnene som ifølge VG burde ha blitt kalt inn til intervju, men som ble forbigått. Deretter følger den forrige konsernsjefen Jon Fredrik Baksaas, nåværende konsernsjef Sigve Brekke og daværende styreleder Svein Aaser. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Deler av kulturen på Fornebu har vært en mørk mannekultur, hvor posisjoner tas og fordeles

Kilder forteller om en ukultur i Telenor. Nå kaller næringsminister Monica Mæland inn fungerende styreleder på teppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er to viktige problemer i Telenor. Det er for få kvinnelige mellomledere. Og så kan det virke som om noen vil avsette Sigve Brekke. Det er ikke godt å si hvem, men etter 20 år i samme bransje han man vel ikke bare venner på veien. Men slik er del vel i alle bransjer, sier en kilde sentralt i Telenor og som kjenner til prosessen, til Dagbladet.

Tirsdag skrev VG at ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt kalt inn til intervju i forbindelse med prosessen som endte med ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef i mai i år.

Dette til tross for at næringsminister Monica Mæland ba Telenor om å lete spesielt etter en kvinner i jakten på ny konsernsjef. De tre kvinnelige kandidatene VG trekker fram er Berit Svendsen, Hilde Tonne og Kristin Skogen Lund.

Kilder Dagbladet har snakket med tegner nå et bilde av en ukultur i Telenor. Både når det gjelder manglende likestilling, men også at det finnes krefter som ønsker å fjerne Brekke.

- Deler av kulturen på Fornebu har vært en mørk mannekultur, hvor posisjoner tas og fordeles. Det finnes uredde bevegelser som gjerne vil ha Brekke fjernet for å få bukt med denne kulturen. Dette er en metodikk som også vil slå tilbake på ønsket om mer mangfold, og som i så fall er lite langsiktig, sier en tidligere ansatt.

Motstridende opplysninger VGs opplysninger gjør også at det stilles spørsmålstegn ved daværende Telenor-styreleder Svein Aasers uttalelser etter ansettelsen av Sigve Brekke som konsernsjef.

Bare dager etter ansettelsen sa Aaser følgende på NRK Kveldsnytt: «Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland».

KALLER INN PÅ TEPPET: Monica Mæland har nå kalt inn fungerende styreleder i Telenor, Frank Dangeard, på teppet for å forklare omstendighetene rundt ansettelsen av Sigve Brekke.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KALLER INN PÅ TEPPET: Monica Mæland har nå kalt inn fungerende styreleder i Telenor, Frank Dangeard, på teppet for å forklare omstendighetene rundt ansettelsen av Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

I går kveld sendte styret i Telenor ut en pressmelding, hvor de blant annet skrev at i den siste runden ble «tre kandidater, både interne og eksterne, intervjuet av et samlet styre». Styret redegjør ikke for kjønnsfordelingen i sluttrunden.

Mæland opplyser til Dagbladet at hun ble informert om at det hadde vært en grundig og bred ansettelsesprosess og at Telenor lette etter folk av begge kjønn både i Norge og internasjonalt.

- Det er alvorlig hvis det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen frem mot å finne ny konsernsjef, skriver Mæland i en e-post til Dagbladet.

Inn på teppet I går ettermiddag ble det kjent at Mæland nå kaller inn Telenors fungerende styreleder Frank Dangeard på teppet for å få vite hva som skjedde i kulissene da Brekke ble ansatt som ny konsernsjef.

- Styreleder i Telenor må redegjøre for den prosessen de har hatt. Så oppfatter jeg også at styret har sendt ut en pressemelding hvor de tilbakeviser påstandene som er kommet, sier Mæland til VG.

Etter det VG erfarer skal Aaser samme dag som NRK-intervjuet med Aaser skal ha ringt administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen. Hun skal ha oppfattet samtalen som en oppfordring på at hun skal ut offentlig og si at hun var en del av ansettelsesprosessen. Hun oppfattet at dette ikke var sant, og nektet ifølge VG å gå ut med det.

Forventer likestilling Mæland hadde i august et møte med alle de 28 styrelederne i Nærings- og fiskeridepartementets portefølje og styrelederne i Statoil og Kommunalbanken om likestilling og mangfold. Her deltok også tidligere styreleder i Telenor, Svein Aaser.

- Hensikten med møtet var å klargjøre statens forventninger til selskapenes arbeid med mangfold og likestilling, drøfte styrets rolle og ansvar på dette området og at styrelederne skulle dele erfaringer og lære av hverandre, sier Mæland.

I slutten av oktober trakk Aaser seg som styreleder med umiddelbar virkning, etter at Mæland hadde uttrykt sin mistillit. Bakgrunnen er styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

Tilbakeviser påstander Rekrutteringsbyrået Egon Zehnder, som jobbet med ansettelsen Brekke, ønsker ikke å kommentere saken.

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra verken Mæland, eller Telenors fungerende styreleder i går kveld. Men i pressmeldingen fra Telenors styre tilbakeviser de alle påstander:

«Telenor tar på det sterkeste avstand fra påstandene i media som stiller spørsmål ved troverdigheten rundt Telenors ansettelsesprosess av konsernsjef tidligere i år. Disse påstandene er feilaktige og misledende. Ansettelsen av Sigve Brekke som konsernsjef i Telenor ble gjennomført på en forsvarlig måte basert på internasjonal beste praksis. Den beste kandidaten fikk jobben etter at kandidater av begge kjønn ble grundig vurdert.»