-Deler av miljøbevegelsen overspiller denne saken

Tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen mener Jens Stoltenberg får ufortjent mye «dritt».

TIL FORSVAR: Arbeiderparti-veteranen Torbjørn Berntsen mener Jens Stoltenberg får ufortjent mye kritikk i biodieselsaken. Den tidligere miljøvernministeren mener miljøbevegelsen overdriver. FOTO: Truls Brekke/Dagbladet
TIL FORSVAR: Arbeiderparti-veteranen Torbjørn Berntsen mener Jens Stoltenberg får ufortjent mye kritikk i biodieselsaken. Den tidligere miljøvernministeren mener miljøbevegelsen overdriver. FOTO: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Torbjørn Berntsen, som var miljøvernminister fra 1990 til 1997, sier miljøbevegelsen ikke ser på den større sammenhengen når de kritiserer regjeringens biodieselforslag. Berntsen stiller seg rak bak Jens Stoltenbergs planer.

- Jeg synes deler av miljøbevegelsen overspiller denne saken. De ser ikke på hele bildet, sier Berntsen til Dagbladet.

• Les Dagbladets saker om biodiesel her.

Synd på JensArbeiderpartiveteranen mener statsministeren har fått ufortjent mye kritikk.

- Prosessen kunne kanskje vært ryddigere, men det er forjævlig å se all den dritten Jens får om dagen. Det er en hel regjering som står bak denne avgjørelsen - det var jo et annet partis finansminister som la fram dette forslaget!

- Er de to andre regjeringspartiene feige, som ikke stiller seg tydelig skulder ved skulder med Jens?

- Det vil jeg ikke legge vekt på nå, for det er en sak for seg selv. Det er heller noe som vi får diskutere seinere, sier Berntsen til Dagbladet.

- Komplisert Han har selv fulgt med på debatten rundt biodrivstoff lenge, og mener spørsmålet er mer komplisert enn mange miljøvernere gir uttrykk for. Berntsen mener regjeringa nå har falt ned på den best mulige løsningen når de nå vil innføre autodieselavgift også på biodiesel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer