- Deler av Oslo blir gettoer

Per Sandberg slår fast at deler av Oslo er på vei til å bli gettoer. Nå vil han ha en kraftig redusering av familiegjenforening.

 GETTO:  Per Sandberg frykter at deler av Oslo skal bli innvandrer-gettoer. Nå vil han ha en kraftig redusering av familiegjenforening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GETTO: Per Sandberg frykter at deler av Oslo skal bli innvandrer-gettoer. Nå vil han ha en kraftig redusering av familiegjenforening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg og Fremskrittspartiet vil regjere sammen med Høyre og Venstre, men mener de to borgerlige partiene ikke forstår hva som er på vei til å skje i Oslo.  

- Vi har sett nærmere på tallene fra Statistisk sentralbyrå, og kan slå fast at dersom innvandringen av utlendinger og utflyttingen av etniske nordmenn fortsetter i dagens tempo, vil deler av Oslo bli gettoer, sier Per Sandberg til Dagbladet.  

Fremskrittspartiets nestleder mener Arbeiderpartiet er på vei til å forstå hva som skjer i Oslo, men sier rett ut at Høyre og Venstre ikke skjønner hva som skjer.  

- Oslo en getto-by - Fra Fremskrittspartiets ståsted er det ikke ønskelig med gettoer. Høyre og Venstre vil fortsatt ha innvandring. Konsekvensene vil - i følge tallene fra SSB - være at Stovner bydel i 2030 vil ha 80 prosent innvandrere.

- I delbydelen Furuset vil det ikke bo etnisk norske. Dersom utflyttingen av de med norsk bakgrunn fortsetter i samme tempo som de siste tre årene vil det ikke være en eneste med norsk bakgrunn i bydel Søndre Nordstrand om 37 år, sier Sandberg.

- Hvis veksten i innvandrerbefolkningen fortsetter med samme prosentvise vekst som de siste fem årene, vil alle bydelene i Groruddalen ha mellom 57 og 76 prosent innvandrerbefolkning i år 2030. Og alle utenom Bjerke vil ha flertall ikke-vestlig innvandrere. Da vil enkelte delbydeler i Oslo og nesten hele Stovner kunne ha en befolkningssammensetning på nivå med Rosengård i Malmø. Det er ikke ønskelig, vi vil ikke at Oslo skal bli en getto-by, sier Per Sandberg.  

Oppgitt over Høyre Sandberg er oppgitt over at de andre ikke-sosialistiske partiene ikke vil gjøre noe for å stoppe det han mener er en gettofisering av Oslo.  

- Oslo er på vei til å bli en delt by. Det er for Frp ikke ønskelig. Gettoer fører til utenforskap og at innvandrerne ikke blir integrert i samfunnet. Hvis vi ikke stopper utviklingen vil de som bor i gettobydelene beholde sin kultur, sitt språk og sine tradisjoner og ikke bli en del av det norske samfunnet, sier Per Sandberg.  

Sandberg viser til at det nå er størst nettoinnvandring fra Polen, Litauen og personer med somalisk statsborgerskap.

- Somalierne er de som betaler minst skatt i Norge, og de som får mest overføringer fra staten, sier Sandberg.

Han mener også at de rødgrønne og de borgerlige partiene er økonomisk uansvarlige.  

- Statistisk sentralbyrå har regnet ut at dagens innvandring koster det norske samfunnet mellom 40 og 50 milliarder kroner hvert år. De andre partiene hevder at vi i Fremskrittspartiet er økonomisk uansvarlige som vil bruke fem til seks milliarder kroner mer enn de andre på infrastruktur, sier Per Sandberg.  

- Koster milliarder - Hvis vi ikke setter en stopp for masseinnvandringen vil Oljefondet - som i dag er på 4200 milliarder kroner og statens aksjer i Statoil vær brukt opp i løpet av 70 år. Det er uansvarlig økonomisk politikk, sier Per Sandberg.  

- Likevel vil du i regjering med Høyre? 

- Det er viktig at vi kommer i regjering for å vise at det går ikke an å fortsette slik. Skal vi akseptere at Oslo blir oppdelt i gettoer og innvandrere i 2031 vil være i flertall i Oslo? Det er ikke økonomisk bærekraftig, sier Per Sandberg.  

Noe av det første Sandberg og Frp vil gjøre i regjeringsposisjon er å stramme inn reglene for familieforening.