BLÅSTE AV: Den delen av taket som har blåst av Color Line Stadion i Ålesund er en forlengelse av tribunetaket, som ligger over en kontorbygning. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
BLÅSTE AV: Den delen av taket som har blåst av Color Line Stadion i Ålesund er en forlengelse av tribunetaket, som ligger over en kontorbygning. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Deler av taket på Color Line Stadion i Ålesund har blåst av

Politiet har sperret av området - frykter det kan falle ned på parkeringsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Ekstremværet «Tor» har nå slått innover store deler av Norge, med regn og kraftig vind, også i Ålesund.

Her har det blåst såpass kraftig at deler av taket på Color Line Stadion ble tatt av vinden.

«Ålesund/innfartsvegen ved Color Line Stadion blir stengt, omkjøring vil bli skiltet. Dette pga løse takplater på Color Line stadion,» skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Området avsperret Daglig leder Helge Blindheim i Color Line Stadion sier til Dagbladet at det er taket over en liten del av vestsiden av stadion som har blåst av.

- Dette kan ta av i en vindkule og falle ned over en parkeringsplass foran stadion, derfor er hele området nå avstengt, sier han til Dagbladet.

Han opplyser at det er snakk om en fortsettelse av tribunetaket, som ligger over et kontorbygg.

Ingen endring - Frykter dere at større deler av taket kan blåse av?

- Nå blåser det ikke så kraftig akkurat nå, så det har ikke vært ikke noen endring i situasjonen. Vi frykter ikke at større deler skal blåse av, men vi kan heller ikke se bortifra at det kan skje, sier Blindheim.

- Hvis det kommer en skikkelig vindkule, kan nok både det ene og andre taket få en trøkk, men slik situasjonen er nå, ser ikke ut som skal skje noe noe mer.

Orkan i kastene Meteorologisk institutt har sendt ut et ekstremvarsel for Tor. Ekstremvarselet gjelder for hele ni fylker: Hedmark, Oppland, Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag og Nordland.

Hardest rammet blir Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag.

I Sogn og Fjordane er det ventet vindkast på 40-50 m/s - altså opptil 180 km/t.

Giftig hale Meteorologisk institutt omtaler ekstremværet «Tor»s «giftige hale». I 14-tiden lå denne halen over Færøyene.

Nå har den giftige halen truffet land ved Stadt.

- Den såkalt giftige halen er en hurtig lavtrykksutvikling sør for lavtrykket, der lavtrykket krøller seg som en skorpionhale. Det blir som en høyttrykksspyler med vind som sender en stråle av ekstremt kraftig vind sør for lavtrykket, sier vakthavende meteorolog Vibeke
Tyness til Dagbladet.

- Halen kommer nå inn over Norge, det er der vi venter orkan, sier Tyness.