Deler bekymring for våpenflom i Syria

Hillary Clinton og Jonas Gahr Støre deler bekymringen for at våpen skal flomme inn i Syria, men holder begge fortsatt på at det er diplomati som må løse krisen.

ENIGE: USAs utreriksminister Hillary Clinton ankommer UD i oslo og møter Jonas Gahr Støre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ENIGE: USAs utreriksminister Hillary Clinton ankommer UD i oslo og møter Jonas Gahr Støre. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen som tar til orde for militær inngripen i Syria, sa Støre etter sin samtale med den amerikanske utenriksministeren fredag formiddag.

- Jeg synes vi har en sammenfallende analyse, og vi får mange inntrykk fra våre kontakter, spesielt fra Robert Mood, sa Støre til NTB umiddelbart etter at hans gode kollega hastet videre til møte med statsminister Jens Stoltenberg.

Begge er opptatt av å ha en aktiv dialog med Russland, konstaterte Støre. Russland har så langt sammen med Kina satt en effektiv stopper for strengere tiltak mot Syria i FNs sikkerhetsråd.

De to utenriksministerkollegene er begge urolige for situasjonen, og enige om behovet for at Kofi Annans plan kan gjennomføres, slår Støre fast.

Klima i nordområdene, Afghanistan og Myanmar var også temaer i Støres samtale med Clinton.

(NTB)