Dødsfallene i Spydeberg:

Deler bilde av de omkomne

Pårørende til de avdøde tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) frigir et bilde av dem, som Dagbladet gis tillatelse til å publisere.

OMKOM: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) omkom i Spydeberg. Bistandsadvokat Inger Marie Støen har gitt Dagbladet tillatelse til å publisere bildet. Foto: Privat
OMKOM: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) omkom i Spydeberg. Bistandsadvokat Inger Marie Støen har gitt Dagbladet tillatelse til å publisere bildet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / SPYDEBERG (Dagbladet): Mandag frigir pårørende et bilde av tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) som omkom etter mulig narkotikaoverdose i Spydeberg. Bistandsadvokat Inger Marie Støen gir Dagbladet tillatelse til å publisere bildet, og opplyser at det ble tatt på julaften.

Politistasjonssjef Olav Unnestad ved Indre Østfold politistasjon at lokalsamfunnet et preget etter dødsfallene.

- Hele lokalsamfunnet, og også vi som lokalt politi, er sterkt preget av dødsfallene. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende og jentenes venner og bekjente, uttaler Unnestad og fortsetter:

- Vi er opptatt av at Indre Østfold skal være en god kommunene og bo og vokse opp i, og vil sammen med kommunen fortsette vårt forebyggende arbeid for å gjøre vårt beste til at slike tragiske hendelser ikke skjer igjen.

Foto: Freddie Larsen / NTB
Foto: Freddie Larsen / NTB Vis mer

Mann siktet for uaktsomt drap

Det var natt til søndag at politiet fant to livløse jenter på en adresse i Spydeberg, som seinere ble erklært omkommet. Politiet har seinere opplyst at de omkomne er de to 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen fra Indre Østfold.

I tillegg ble en tredje tenåringsjente sendt til sykehus for behandling etter inntak av narkotisk stoff.

En mann i 20-åra ble pågrepet på den samme adressen og seinere siktet for uaktsomt drap. Mannen framstilles for varetektsfengsling i Follo og Nordre Østfold tingrett klokka 13 mandag ettermiddag.

- Vi var i avhør i går ettermiddag og kveld. Avhøret varte i tre timer. Siktede erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Knut Ditlev-Simonsen til Dagbladet og legger til:

- Han er svært nedbrutt og lei seg.

OMKOM: To unge kvinner omkom natt til søndag etter det politiet mistenker som en overdose av narkotika. En mann er siktet i saken. Vis mer

- Overrasket og sjokkert

Innledningsvis ble mannen siktet for å ha hensatt de avdøde jentene i hjelpeløs tilstand, men siktelsen ble oppjustert til uaktsomt drap søndag kveld. Politiet har opplyst at etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium, og at siktelsen kan endres.

Ditlev-Simonsen forteller at siktede ble sjokkert over at siktelsen ble endret.

- Han ble veldig overrasket og sjokkert over det.

- Hva tenker du om prosessen videre?

- Nå har det blitt varslet at politiet ønsker å framstille ham for varetektsfengsling. Dermed blir neste skritt å få en nærmere begrunnelse. Foreløpig har siktede bare blitt presentert for siktelsen, men ikke fått noen nærmere begrunnelse for den.

En annen ung mann er siktet for salg av narkotika til jentene. Mannens forsvarer, Haakon Åsli Skogstad, opplyser til Dagbladet at han ikke har anledning til å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Foreldrene har det forferdelig

Bistandsadvokat Inger Marie Støen sier til Dagbladet at foreldrene til de omkomne har det forferdelig.

- Hvordan har foreldrene det?

- Det sier seg selv, de har det selvfølgelig forferdelig, sier Støen til Dagbladet og forteller om prosessen videre:

- Den avhenger av etterforskningen i saken. Det er det som vi må forholde oss til nå, samtidig som vi skal sørge for å gi mest mulig støtte til foreldrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer