Deler falt av Norwegian-fly i lufta

Flypassasjer Tom L. Nilsen fikk seg i går en støkk under landing med Norwegian flight DY 272. Deler fra flyvingen falt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KIRKENES/MOLDE (Dagbladet):På vei til Kirkenes ombord i Norwegians flight DY 272 fra Gardermoen i går formidag, oppdaget flypassasjer Tom L. Nilsen at flere nagler i vingen over motorfestet manglet.

- Jeg satt ved nødutgangen og hadde god sikt til vingen. Jeg kunne tydelig se at det var en skrue som stod opp, akkurat som om den ikke var skrudd ned. Ved siden av var det flere skruer som manglet, sier han til Dagbladet.

Filmet det hele Nilsen forteller at han startet videokameraet for å filme den flotte og spesielle naturen som omgir Høybuktmoen utenfor Kirkenes. Når han kikket på videoen etter landing, oppdaget han at det falt deler av flyet.

- Når jeg så på videoen i etterid kunne jeg se at «skruen» løsnet og fløy over vingen.

Nilsen tok siden kontakt med Norwegian og fikk beskjed om at flyselskapets tekniske avdeling skulle se på saken.

Norwegian bekrefter Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Lasse Sandaker- Nielsen, bekrefter overfor Dagbladet at det falt av en skrue under landing.

- Det som har skjedd her er at en skrue har løsnet fra et deksel. Dette dekselet har kun en aerodynamisk funksjon, ingen strukturell funksjon. Ytterst sjelden kan det skje at disse skruene løsner, men det er viktig å presisere at det ikke innebærer noen risiko for flysikkerheten, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer