Deler falt av Norwegian-fly i lufta

Flypassasjer Tom L. Nilsen fikk seg i går en støkk under landing med Norwegian flight DY 272. Deler fra flyvingen falt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KIRKENES/MOLDE (Dagbladet):
På vei til Kirkenes ombord i Norwegians flight DY 272 fra Gardermoen i går formidag, oppdaget flypassasjer Tom L. Nilsen at flere nagler i vingen over motorfestet manglet.

- Jeg satt ved nødutgangen og hadde god sikt til vingen. Jeg kunne tydelig se at det var en skrue som stod opp, akkurat som om den ikke var skrudd ned. Ved siden av var det flere skruer som manglet, sier han til Dagbladet.

Filmet det hele Nilsen forteller at han startet videokameraet for å filme den flotte og spesielle naturen som omgir Høybuktmoen utenfor Kirkenes. Når han kikket på videoen etter landing, oppdaget han at det falt deler av flyet.

- Når jeg så på videoen i etterid kunne jeg se at «skruen» løsnet og fløy over vingen.

Nilsen tok siden kontakt med Norwegian og fikk beskjed om at flyselskapets tekniske avdeling skulle se på saken.

Norwegian bekrefter Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Lasse Sandaker- Nielsen, bekrefter overfor Dagbladet at det falt av en skrue under landing.

FALT AV: Bilder fra videoen viser delen som løsner og faller av flyvingen. FOTO/VIDEO: Tom L. Nilsen
FALT AV: Bilder fra videoen viser delen som løsner og faller av flyvingen. FOTO/VIDEO: Tom L. Nilsen Vis mer

- Det som har skjedd her er at en skrue har løsnet fra et deksel. Dette dekselet har kun en aerodynamisk funksjon, ingen strukturell funksjon. Ytterst sjelden kan det skje at disse skruene løsner, men det er viktig å presisere at det ikke innebærer noen risiko for flysikkerheten, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Videre legger han til at i henhold til godkjente sikkerhetsmanualer er det tillatt å fly med et begrenset antall manglende skruer på dette dekselet.

- Flysikkerhet er Norwegians absolutt viktigste prioritet, og flyene våre blir vedlikeholdt i henhold til fabrikantens og myndighetenes krav. Vi slurver overhodet ikke med sikkerheten, sier Sandaker-Nielsen.

- Likevel er det viktig å understreke at dette ikke skal skje, så vi undersøker nå om dette skyldes intern rutinesvikt. Vi har full forståelse for at dette kan oppleves skremmende for passasjerne - uten tvil. Men det er viktig for Norwegian å presisere at det i dette tilfellet aldri var noen fare for flysikkerheten.

- BEKLAGER: Kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. FOTO:Norwegian
- BEKLAGER: Kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. FOTO:Norwegian Vis mer

 

Utdrag fra flyets datablad over området skruen løsnet.
Utdrag fra flyets datablad over området skruen løsnet. Vis mer