Deler makta til 2004

HVEM ER SJEFEN I AP? Thorbjørn Jaglands EU-utspill denne uka og Jens Stoltenbergs brannslokking dagen etter har på ny skapt tvil om hvem som er regjeringspartiets egentlige leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jens Stoltenberg fester grepet i Arbeiderpartiet. Men den som tror at Thorbjørn Jagland har tenkt å gi seg som partileder om halvannet år, kan forregne seg. Kilder som står Jagland nær, er sikre på at han vil fortsette til 2004.

I så fall må Stoltenberg dele makta med Thorbjørn Jagland i tre år til. Denne muligheten vekker både glede og gru i Ap-kretser:

- Jagland kommer helt sikkert til å ta en periode til. Det er ingen grunn til å tro noe annet, sier en annen kilde.

Dagbladet kjenner til at Jagland selv har gitt uttrykk for dette. Svært mye kan skje på tre år, og ingen vet hva Jagland tenker innerst inne. Men i øyeblikket er det grunn til å tro at Jagland er innstilt på å sitte som partileder i alle fall til 2004. Flere av Dagbladets kilder både tror og vil at Jagland skal fortsette noen år til.

Hvem er sjef?

For ei uke siden feiret Stoltenberg-regjeringen sin ettårsdag. Bare en måned før regjeringsskiftet i fjor ga Thorbjørn Jagland fra seg noe av makta ved å gjøre Stoltenberg til parlamentarisk leder og statsministerkandidat. Siden har spørsmålet vært reist med jevne mellomrom:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer