Deler skrekkvideo av storby-rotter

Lillian Hansen filmet rotter som kravlet i søppelbøttene på gata. Nå etterlyser hun grep fra kommunen.

ROTTENE KLATRER: Lillian Hansen reagerer på søppelkasse-designet på Majorstua i Oslo. Video: Tiktok @lillianhansen82. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du ser dem kanskje ikke, men ifølge Fett-vett-nettsida til Oslo kommune så finnes det sannsynligvis minst 88 000 rotter bare i hovedstaden.

Mange av dem lever nede i avløpsnettet, der det er én årstid hele året. Ifølge Oslo kommune er det et godt miljø for rottene som bor der.

- Der er det god tilgang på mat og rottene lever ikke av avføring, men av alle matrestene som de får gjennom avløpet, skriver kommunen.

Rottene tåler et fall på 16 meter og kan hoppe nesten én meter vertikalt. De kan klatre rett opp vegger og de kan til og med svømme.

Noen rotter kommer også opp fra dypet, og kan dukke opp i bybildet. I en video på TikTok ser vi hvordan de boltrer seg i søpla i fullt dagslys.

Lite gjennomtenkt

Kommunikasjonsspesialist Lillian Hansen bor på Majorstua i Oslo. Hun mener det er store rotteproblemer i området der hun bor, og hevder det skyldes formen på søppelbøttene.

- Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget at det ikke er søplete gater som er årsaken til rottene. Derimot har søppelbøttene et lite gjennomtenkt design, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer