Sjur Svaboe:  Tjener gode penger på sine investeringer. Foto: Biolink.
Sjur Svaboe: Tjener gode penger på sine investeringer. Foto: Biolink.Vis mer

Deler ut 400 millioner

Sjur Svaboe (73) vil dele ut 400 millioner til aksjonærene etter salget av Medpalett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Styret i Biolink har foreslått at det skal deles ut 400 millioner kroner i utbytte etter at Sjur Svaboe-selskapet Biolink solgte datterselskapet Medpalett til tyske Evonik i vinter.

Salgsprisen er ikke offisiell, men Svaboe bekrefter overfor Finansavisen at Biolink vil sitte igjen med godt over 100 millioner kroner etter at utbyttet er utbetalt. Først gjenstår imidlertid en formalitet i det aksjonærene torsdag skal klubbe gjennom kjempeutbyttet på en ekstraordinært generalforsamling rett i etterkant av selskapets ordinære generalforsamling for 2015.

Østlandet og Rogaland Aksjonærmassen består i tillegg til Svaboe og hans familie av Høegh-selskapet Fritas, Kjetil Holtas Holta Life Science og forskeren Torleiv Bilstad i tillegg til et stort antall små aksjonærer hovedsakelig fra Østlandet eller Rogaland.

- Det er for tidlig å si hva pengene skal brukes til. Biolink vil ha en gjennomgang for den videre driften. Vi har to selskaper og har ikke besluttet noe ennå, sier Svaboe til Finansavisen.

Medpalett står bak de antioksidantrike Medox-kapslene som skal ha dokumentert forebyggende effekt mot hjerte- og karsykdommer samtidig som de stimulerer immunforsvaret og virker betennelsesdempende, skriver Finansavisen.

Forskningsprosjekt Medpalett startet i 1998 etter et forskningsprosjekt på Universitetet i Bergen som undersøkte 5.000 plantesubstanser for medisinsk effekt. Resultatet var at antocyanene, som fantes i store mengder i mørke bær som blåbær og solbær, hadde stor innvirkning på kreft og HIV.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo