Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Deler ut Flax-lodd til innbyggere

Torsken kommune tyr til nye løsninger for å vinne tilbake innbyggerne sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På hvert kommunestyremøte framover vil fem innbyggere i Torsken kommune vinne 20 Flaxlodd. Loddene skal lokke flere innbyggere til Torsken kommune på Senja, melder NRK.

Sterk nedgang

- Vi har hatt en sterk nedgang i folketallet de siste 40-50 årene og nå ser vi på hva vi kan gjøre for å få folk tilbake til Torsken. Som en gimmick skal vi dele ut Flaxlodd. Vi har nemlig flaks med å bo i Torsken Kommune, sier ordfører Hans-Peder Pedersen til Dagbladet.no.

Ordfører Pedersen forklarer at Flaxloddene er starten på en kampanje som skal få flere folk til kommunen.

- Vi skal ta noen runder til med andre tiltak for å få opp dampen i næringsliv og kultur i kommunen, sier han.

Senja-kommunen har i dag 1005 innbyggere og de fleste er ansatt innen fiskeribransjen.

Ensidig næringsliv

- Vi har et stabilt, men ensidig næringsliv. 45 prosent er sysselsatt innenfor fiskeri, fiskeoppdrett og fiskeindustrien, forteller Pedersen.

FLAX TIL FOLKET: Torsken kommune vil ha flere innbyggere. Foto: Scanpix
FLAX TIL FOLKET: Torsken kommune vil ha flere innbyggere. Foto: Scanpix Vis mer

Nå ønsker han spesielt å få de unge tilbake.

- Vi vil gjøre det interessant for de yngre å komme tilbake. Vi ønsker at de skal komme tilbake til Torsken etter studiene, sier han.

De første Flaxloddene ble delt ut under kommunestyremøtet forrige torsdag, og ifølge Pedersen skal kommunen fortsette med Flax en stund framover.

Deler ut Flax-lodd til innbyggere
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling