BLAR OPP: - Regjeringens mål er at alle innbyggere skal ha tilgang til bredbånd, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud. Foto: Jacques Hvistendahl
BLAR OPP: - Regjeringens mål er at alle innbyggere skal ha tilgang til bredbånd, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Deler ut millioner til bredbånd

Fornyingsministeren gir 15 millioner kroner i støtte til områder som ikke har bredbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fornyingsdepartementet etablerer en midlertidig støtteordning for bredbåndsutbygging.

Støtteordningen har en ramme på 15 millioner kroner og skal bidra til utbredelse av bredbånd i områder som i dag ikke er kommersielt lønnsomme å bygge ut.

Om lag 7.000 husstander i landet mangler i dag et bredbåndstilbud, ifølge en ny rapport.

- Regjeringens mål er at alle innbyggere skal ha tilgang til bredbånd. Det bidrar til bosetting, sysselsetting og verdiskaping i hele landet. Økt bruk av bredbånd kan dessuten gi en miljøgevinst. Den midlertidige støtteordningen vil tette noen av de siste hullene i bredbåndsdekningen, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Midlene blir lyst ut som prosjektmidler i regi av Norges forskningsråd, og alle kommuner og fylkeskommuner i landet kan søke.

Rapporten «Bredbåndsdekning 2011» viser at 99,7 prosent har et grunnleggende bredbåndstilbud (0,64 Mbit/s båndbredde), 94 prosent har tilgang på minimum 4 Mbit/s, mens 67 prosent har tilgang til minimum 25 Mbit/s båndbredde.

Rapporten er utarbeidet av Nexia på vegne av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. (©NTB)