Deler ut millioner

Arve Juritzen skal lede TV2s største underholdningsprosjekt. Største gevinst er på to millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i midten av januar er det klart for TV2s nye program, som kan gjøre et antall deltakere til dobbeltmillionærer. Åtte deltakere får anledning til å kjempe om toppgevinstene, som utbetales med kontanter rett i hånda.

Programkonseptet har hatt dundrende suksess i 14 land allerede, deriblant USA, England (med ti millioner i toppgevinst) og Danmark.

Svenske TV4 og norsk TV2 starter opp etter jul, og i kanalene knyttes enorme forventinger til det svært kostnadskrevende programmet - den største underholdningssatsingen fra TV2 neste år.

Flatland vraket

«Casino»-general Hallvard Flatland ble valgt til programleder da den interne prøveinnspillingen ble foretatt. Men Flatland skal jobbe for NRK neste år, og dermed var veien åpen for Arve Juritzen fra «TV2 hjelper deg», som nå har nær 700000 seere i uka og dermed har passert Egil Teige og NRKs «Forbrukerinspektørene» i seermasse.

- Arve var med i planen hele tida, men vi måtte finne en åpning i Arves stramme program, sier produsent Trond Kvernstrøm i Nordisk Film.

Kvernstrøm skal produsere programmet for TV2. Arve Juritzens eget produksjonsselskap «Juritzen TV» går altså glipp av «Vil du bli millionær?».

Ny TV2-hjelper

- Dette må være toppen. Etter seks år med «TV2 hjelper deg» er jeg sulten på nye utfordringer, sier Arve Juritzen, som fortsetter som forbrukerprogramleder også de første ukene neste år.

Men etter det Dagbladet kjenner til, jobber TV2 og Juritzen med å finne en ny TV-hjelper, fordi begge ønsker å profilere Juritzen i bare ett program.

- Dette er et «killerprogram», stråler en meget entusiastisk Trond Kvernstrøm, som har svært stor tro på konseptet.

- Klarer vi dette, så ligger alt til rette for en meget stor TV-suksess. Men jeg kommer ikke til å sove godt natta før første sending, smiler Kvernstrøm, som «oppdaget» programmet på TV-messen i Cannes for ett år siden. Det gjorde andre norske produksjonsselskap også - og konkurransen om å få det nye TV2-prosjektet har vært hard.

- Vi skal holde det gående fra januar til påske. Om det blir halvtimes- eller timesprogram er ennå ikke avklart.

TV2 avgjør i dag hvilken ukedag programmet skal sendes. Fredagskvelden er mest aktuell, torsdag og lørdag er andre aktuelle «kandidater».

Ikke superlønn

Arve Juritzen har allerede tjent millioner i bøtter og spann etter storsuksessen med og salg av sitt eget produksjonsselskap. Og han innrømmer at han vil tjene godt også i sin nye programlederjobb.

Men beløpet er hemmelig.

- Jeg har hørt rykter om drømmelønninger i TV-bransjen, men jeg har dessverre ikke opplevd dem selv. Kanskje er jeg for snill, smiler en forventningsfull Juritzen, som nå får anledning til å la millionene drysse over vanlige TV-deltagere.

- Det blir en glede å signere sjekkene. Dette er ikke som «Kvitt eller dobbelt», der deltakerne var supereksperter. Her må deltakerne kunne litt av hvert. Jeg kommer ikke til å ha sett verken spørsmål eller svar på forhånd, for å sikre at jeg ikke kan røpe svaret for deltakerne, sier millionærprodusent Arve Juritzen.

<B>NY JOBB:</B> Arve Juritzen skal få æren av å gjøre vanlige folk til millionærer i nytt tv-show.