Deler ut sjokolade mot vold

Puber i Kristiansand vil ha snillere gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Utestedene i Kristiansand går søtere veier for å hindre vold og bråk nattestid, skriver Fædrelandsvennens nettutgave

Pubene skal dele ut sjokolade til sine mer eller mindre beduggede gjester når de går hjem, i håp om at det vil føre til hyggeligere gemytter og snillere stemning og dermed mindre bråk.

- Det er ingen kjemisk eller ernæringsmessig effekt i sjokoladen, men den skaper en litt hyggelig stemning og gir gjestene et smil rundt munnen når de forlater utestedet, sier forskninssjef Arvid Skutle ved Bergensklinikkene.

Opprinnelig var det i Bergen Skutle ville finne måter å stagge volden nattestid på. Blant forslagene han hadde, var å gi folk pause i drikkingen. Som i form av snæks, eller alkoholfrie drikker som kaffe og te, for å få ned antall konflikter og irritasjonsslagsmål.

- Det handler også om et ansvarlig vertskap. Det er viktig at utestedene har bedre kontroll med hvor mye alkohol som blir skjenket, sier Skutle.

Sjokoladen, som har eget design med logoen Trygg By, er en del av en større kampanje som starter i sørlandets hovedstad.

- Vi har som mål å skape en tryggere by uten bruk av pekefingerpolitikk. Vi ønsker å fokusere på de tre T-ene i det gode liv: trygghet, toleranse og tilhørighet. Derfor har vi fått laget vår egen Trygg By-sjokolde, skriver kriminalitetsforebyggende koordinator Tone Stang Astrup i en pressemelding til Dagbladet.no.

NAMNAM: Sjokolade skal få sørlendinger til å smile mer og slå mindre. Foto fra pressemeldingen
NAMNAM: Sjokolade skal få sørlendinger til å smile mer og slå mindre. Foto fra pressemeldingen Vis mer