Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delfin funnet død med pistolskudd

- Det er bare en brutal og ondskapsfull handling.

SKUTT: Dyrevernerne er forferdet etter funnet av delfinen på Manhattan Beach i California. Foto: Marine Animal Rescue
SKUTT: Dyrevernerne er forferdet etter funnet av delfinen på Manhattan Beach i California. Foto: Marine Animal Rescue Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var om morgenen 8. november at Peter Wallerstein, grunnlegger og president i dyrevernsorganisasjonen Marine Animal Rescue, fikk melding om en død delfin i bølgene på Manhattan Beach i California. Med hjelp fra en livvakt klarte Wallerstein å få delfinen på land.

Det viste seg imidlertid at delfinen ikke hadde dødd en naturlig død.

Den døde delfinen hadde skuddsår og obduksjonen seinere avslørte at dette var årsaken til at dyret døde.

Opprørende bilde

- Bildet er opprørende, men viktig å dele. Det viser en delfin vi har funnet død på Manhattan Beach, California. Etter undersøkelser fant Dr. Palmer ut at delfinen har dødd av et skuddsår. Det er ingen unnskyldning for en slik brutalitet mot disse vakre dyrene, skriver Marine Animal Rescue på sin Facebook-side.

I Facebook-posten tilbyr også organisasjonen 5 000 dollar, rundt 45 000 norske kroner, i belønning for informasjon som fører til at vedkommende som skjøt delfinen blir dømt for ugjerningen.

Vil finne gjerningspersonen

Legen ved Marine Mammal Care Center i Los Angeles har klart å hente ut kulen som drepte delfinen.

- Det er bare en brutal og ondskapsfull handling, sier Wallerstein til NBC.

Wallerstein opplyser til NBC at han har vært i kontakt med The National Marine Fisheries Service i håp om at saken skal bli etterforsket.

- De gjør det beste de kan. De har kulen og de har bevis for skytingen. Det er veldig sjelden vi finner disse menneskene, men belønningen gjør at de passer seg, sier Wallerstein.

Wallerstein, som har jobbet med å redde dyr i mer enn 30 år, sier han ikke kan fatte hvordan noen kan finne på å skyte en delfin. Selv om han aldri har sett dette før, sier han til NBC at han er redd dette er toppen av isfjellet.

- Vi har sett at sjøløver er blitt skutt, men vi har aldri sett delfiner. Kanskje delfinene er blitt dratt med bølgene ut igjen på sjøen. Vi vet ikke, sier han.

- GRUFULLT: Minst tre menn var om bord i båten da de fikk en hammerhai på kroken. Det den ene mannen så gjør, sjokkerer. Han tar opp en pistol, og skyter haien gjentatte ganger. - Grufullt, sier dyrevernaktivist Ross Rector, som ble tilsendt videoen. Video: WSVN via CNN Les saken her: http://www.dagbladet.no/kultur/mennene-fikk-en-hai-pa-kroken-sa-... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!