Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Delfina (19) gråter og svetter blod

- Livredd og i sjokk.

 LØSNINGEN:  Da Delfina var innlagt på sykehuset fant legene ut hva som feilet Delfina. Foto: Barcroft Media UK.
LØSNINGEN: Da Delfina var innlagt på sykehuset fant legene ut hva som feilet Delfina. Foto: Barcroft Media UK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fire år siden merket Delfina Cedeno (19) fra Den dominikanske republikk at noe var veldig galt med kroppen hennes. Hun begynte å gråte og svette blod, og led også av hårtap. På sitt verste kunne hun blø opptil 15 dager på rad, og måtte få blodoverføring.

Det ble utført hundrevis av tester hos legene i hjembyen hennes Vernon på Den dominikanske republikk, men ingen fant årsaken til symptomene.

- Da jeg først oppdaget dette, visste jeg ikke hva jeg skulle tenke. Jeg var livredd og i sjokk, sier Cedeno i en dokumentar, ifølge den britiske avisa Daily Mail.

Var teknisk død Hun ble etter hvert så skamfull over tilstanden at hun holdt seg hjemme sammen med moren sin. Hun sluttet på skolen, og mange av vennene hennes sviktet henne, da de var redde for at tilstanden var smittsom.

Etter hvert ble hun så deprimert at hun prøvde å ta sitt eget liv med en overdose medikamenter. Hun ble innlagt på akuttavdelingen på sykehuset, og hun våknet opp en uke senere.

Da hadde hun vært teknisk død. Men sykehusinnleggelsen skulle bli det store vendepunktet. Det viste seg at det Cedeno led av var en sjelden sykdom, som på engelsk kalles hematidrosis.

Det betyr at hun har 20 ganger høyere nivå av adrenalin i kroppen, som igjen fører til angstanfall. Disse anfallene fører igjen til at blodtrykket blir så høyt at hun svetter - og at svetten består av blod til at de mange blodårene rundt svertekjertlene brister.

Blodet trenger inn i svertekjertlene, som presser det til overflaten sammen med svetten. Cedano får i dag medisiner mot angst, som holder blødningene under kontroll.

Lykkelig slutt Og historien har en lykkelig slutt. Et par måneder senere møtte hun sin kjæreste, som besøkte henne på sykehuset etter å ha fått kjennskap til hennes historie. Paret er i dag forlovet.

- Takket være Recaris føler jeg meg fri. Jeg føler meg ikke tom innvendig og jeg ønsker ikke lengre å dø. Å møte ham var fantastisk, for jeg kunne endelig begynne å gå ut igjen.

- Og jeg vet jeg kommer til blø igjen. Men det er greit, for han kommer til å være der for å hjelpe og beskytte meg, sier Cedano.

Dokumentaren som Delfina Cedano kan du se på TV-kanalen TLC førstkommende mandag klokka 21.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media